Τουρκία: Γροθιές στην Βουλή - Βουλευτής της αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Ερντογάν για τη Συρία

Τουρκία: Γροθιές στην Βουλή - Βουλευτής της αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Ερντογάν για τη Συρία Facebook Twitter
0

Θερμό επεισόδιο στην τουρκική βουλή μετά από ομιλία βουλευτή της αντιπολίτευσης που κατηγόρησε τον πρόεδρο Ερντογάν για τη Συρία.

Στα χέρια πιάστηκαν σήμερα βουλευτές του τουρκικού κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια ομιλίας ενός βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος νωρίτερα κατηγόρησε τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για ασέβεια απέναντι στους Τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη Συρία.

Δεκάδες βουλευτές μπήκαν στην μάχη, κάποιοι σκαρφάλωσαν στα έδρανα ή έριχναν γροθιές, ενώ άλλοι προσπαθούσαν να σταματήσουν τον χαμό, σύμφωνα με βίντεο του περιστατικού.

 

Ο Ένγκιν Οζκότς, βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), είχε κατηγορήσει τον Τούρκο πρόεδρο σε μια συνέντευξη Τύπου και με αναρτήσεις του στο twitter ότι δεν σεβάστηκε τους Τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Επίσης κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι επέδειξε ανευθυνότητα στέλνοντας στρατό σε μια εμπόλεμη ζώνη χωρίς αεροπορική κάλυψη.


Ο πρόεδρος της Βουλής Μουσταφά Σεντόπ καταδίκασε τις δηλώσεις του αντιπολιτευόμενου βουλευτή.

Εισαγγελείς της Άγκυρας ξεκίνησαν έρευνα για υποτιθέμενη προσβολή του προέδρου, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Anadolu

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM