Η Νάνσι Πελόζι εξηγεί γιατί έσκισε την ομιλία του Τραμπ

Η Νάνσι Πελόζι εξηγεί γιατί έσκισε την ομιλία του Τραμπ Facebook Twitter
«Έσκισα την ομιλία Τραμπ γιατί δεν βρήκα σελίδα χωρίς ψέμα», είπε η Πελόζι (Πηγή φωτό EPA)
1

Η κίνησή της συζητήθηκε- ίσως- περισσότερο τα λεγόμενα του Ντόναλντ Τραμπ. Αλλά η Νάνσι Πελόζι δηλώνει ότι δεν είχε σχεδιάσει να σκίσει το αντίγραφο της ομιλίας του προέδρου.

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ έλεγε την τελευταία φράση στην ομιλία του για την «Κατάσταση της Ένωσης», η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, πίσω του, σηκώθηκε και άρχισε να σκίζει το αντίγραφο της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου. Μια κίνηση που εξόργισε Ρεπουμπλικανούς βουλευτές.

Η Πελόζι δήλωσε ότι δεν είχε σχεδιάσει αυτή την κίνηση. Αλλά αποφάσισε να το κάνει αφού δεν μπόρεσε να βρει μια σελίδα «που να μην έχει ένα ψέμα». Σε συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών, η Πελόζι απέσπασε θερμό χειροκρότημα.

«Χθες, είδαμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ να κουρελιάζει την αλήθεια μπροστά στα μάτια μας...», είπε η Πελόζι, σύμφωνα με μία πηγή που κρατούσε σημειώσεις στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση. Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων είπε ότι ο Τραμπ είπε ψέματα διαβεβαιώνοντας ότι θα προστατέψει την ασφαλιστική κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης για ασθενείς με προϋπάρχουσες παθήσεις, ενώ η κυβέρνησή του στηρίζει μια αγωγή που επιδιώκει να ανατρέψει έναν νόμο που προστατεύει αυτούς τους ασθενείς.

«Προσπάθησα να βρω μια σελίδα, για να αφήσω, που να μην είχε γραμμένο ένα ψέμα. Έχοντας φτάσει στο ¼ του κειμένου σκέφτηκα "Ξέρεις, πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι". Οπότε, ξεκίνησα να στοιβάζω τα χαρτιά μου με τρόπο ώστε να μπορέσω να τα σκίσω», είπε στους βουλευτές.

Παράλληλα η Πελόζι υποστήριξε ότι η κίνησή της δεν είχε καμία σχέση με το γεγονός ότι λίγο νωρίτερα ο Τραμπ- παραδίδοντάς της το αντίγραφο- δεν έκανε χειραψία μαζί της. «Τι σημασία έχει;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν υπηρξε ποτε τοσο αδυναμο δημοκρατκο κομμα στην ιστορια της Αμερικης. Κανουν το ενα λαθος μετα το αλλο. Φοβαμαι πολυ για τον Νοεμβριο που ερχεται. Η δημοτικοτητα Τραμπ εχει κτυπησει 50% και ανεβαινει καθε μερα.