Απεργία την Πρωτομαγιά

Οι Μαλδίβες επέστρεψαν στην Κοινοπολιτεία- Μία ώρα μετά το Brexit

Οι Μαλδίβες επέστρεψαν στην Κοινοπολιτεία- Μία ώρα μετά το Brexit Facebook Twitter
Ο πρόεδρος των Μαλδίβων έκανε τις αλλαγές που χρειάζονταν για την επιστροφή στην Κοινοπολιτεία (Πηγή φωτό EPA)
0

Στις 23:00 (ώρα Βρετανίας) το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε το Brexit. Μία ώρα αργότερα, η Κοινοπολιτεία απέκτησε ένα ακόμη μέλος: τις Μαλδίβες.

Οι Μαλδίβες είχαν αποχωρήσει από την Κοινοπολιτεία το 2016, όταν η χώρα είχε απειληθεί με αποβολή, εξαιτίας του ιστορικού της σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και επειδή δεν προχωρούσαν οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.

Τώρα, οι Μαλδίβες εντάχθηκαν ξανά στην Κοινοπολιτεία, ανεβάζοντας τον σύνολο των χωρών σε 54. Η βασίλισσα είναι συμβολικά αρχηγός της Κοινοπολιτείας, που μετρά πάνω από 2,4 δισεκατομμύρια πολίτες.

Ο πρόεδρος των Μαλδίβων, Ιμπραΐμ Μοχάμεντ Σόλι, μετά την εκλογή του το 2018 είχε υποσχεθεί αλλαγές και γρήγορα είχε αιτηθεί την επανένταξη στην Κοινοπολιτεία. Κάτι που τελικά πραγματοποιήθηκε αφού πρώτα η χώρα επέδειξε λειτουργικές δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και λαϊκή υποστήριξη για τη συμμετοχή στην Κοινοπολιτεία.

«Συγχαίρω θερμά τις Μαλδίβες, καλωσορίζουμε τη χώρα και τον λαό της πίσω στην Κοινοπολιτεία. Η μεταρρυθμιστική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη στις Μαλδίβες είναι σύμφωνη με τις αρχές της Κοινοπολιτείας και ενθαρρύνουμε τη χώρα να συνεχίσει σε αυτό το μονοπάτι», δήλωσε η Πατρίσια Σκότλαντ, γενική γραμματέας Κοινοπολιτείας, η οποία πήρε τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων χωρών προκειμένου να προχωρήσει η επανένταξη των Μαλδίβων.

Με πληροφορίες από τον Guardian

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ