Οι αρχές πιστεύουν ότι συνέλαβαν επιτέλους τον λεγόμενο «βιαστή με τη μαξιλαροθήκη», έναν άνδρα ύποπτο για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον δεκάδων γυναικών στη Φλόριντα, τη δεκαετία του '80.

 

Έπειτα από τρεις δεκαετίες, φαίνεται πως μία ανάλυση DNA οδήγησε στα ίχνη του «βιαστή με τη μαξιλαροθήκη». Έτσι αποκαλούσαν τα ΜΜΕ της εποχής τον άνδρα που είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε περισσότερες από 40 γυναίκες στη Φλόριντα, από το 1981 έως και το 1986. Έκανε διαρρήξεις σε σπίτια και βίαζε γυναίκες υπό την απειλή μαχαιριού, ενώ κάλυπτε το πρόσωπό του με μια μαξιλαροθήκη, μια μπλούζα ή μια πετσέτα.

 

Από την εισαγγελία της κομητείας Μαϊάμι- Ντέιντ ανακοινώθηκε η σύλληψη του Ρόμπερτ Γιουτζίν Κόελερ, ως ύποπτος για σεξουαλικές επιθέσεις σε δεκάδες γυναίκες. Ο 60χρονος, καταγεγραμμένος δράστης σεξουαλικών εγκλημάτων, συνελήφθη στο σπίτι του στο Παλμ Μπέι το περασμένο Σάββατο, όταν ένα τεστ DNA τον συνέδεσε με σεξουαλική επίθεση που είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 1983.

 

Τότε, ο δράστης είχε μπει στο σπίτι μιας 25χρονης και τη μαχαίρωσε στην κοιλιά όταν εκείνη ούρλιαξε. Αφού απείλησε να την σκοτώσει αν δεν σταματούσε να φωνάζει, τη βίασε επανειλημμένα, καλύπτοντας το πρόσωπό της με μια κουβέρτα και ένα μαξιλάρι σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση. Σε βάρος του Κόελερ απαγγέλθηκαν δύο κατηγορίες για αυτή την επίθεση.

 

Όμως, το δείγμα DNA που πήραν οι αρχές από τον Κόελερ μετά τη σύλληψή του τον συνέδεσε με άλλες 24 σεξουαλικές επιθέσεις, που η αστυνομία υποπτεύεται ότι διαπράχθηκαν από τον «βιαστή με τη μαξιλαροθήκη».

 

Πώς η σύλληψη του γιου του οδήγησε στον Κόελερ

 

Κλειδί για την υπόθεση υπήρξε η σύλληψη του γιου του Κόελερ, για άσχετη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας. Ο γιος έδωσε δείγμα DNA που καταχωρήθηκε στη βάση δεδομένων και προέκυψε σύνδεση με δείγματα που είχαν συλλεχθεί τη δεκαετία του '80. Έτσι οι ερευνητές πίστεψαν ότι ο μέχρι τότε άγνωστος βιαστής ήταν ο πατέρας του άνδρα που είχαν συλλάβει για άσχετη υπόθεση.


Ο Κόελερ είχε καταδικαστεί για σεξουαλική επίθεση στην κομητεία του Παλμ Μπιτς το 1991, σε μια εποχή που δεν ήταν ακόμη υποχρεωτική η λήψη δείγματος DNA από τους συλληφθέντες. Κάτι που τον βοήθησε να ξεφύγει όλες αυτές τις δεκαετίες, εξήγησε η εισαγγελέας.

 

Τι βρήκαν στο σπίτι του

 

Στο σπίτι του 60χρονου Κόελερ, κατά τις έρευνες μετά τη σύλληψή του, βρέθηκε ένας υπόγειος χώρος όπου πιστεύεται ότι έχτιζε ένα «μπουντρούμι». Επιπλέον, βρέθηκαν πολλά αντικείμενα που εκτιμάται ότι ήταν τα «σουβενίρ» που κρατούσε ο Κόελερ από τα θύματά του.

 

«Φοβόμαστε ότι αν δεν τον είχαμε συλλάβει, μπορεί να είχε άλλα σχέδια, πολύ χειρότερα από αυτά που εκτέλεσε σε βάρος όλων αυτών των γυναικών στις συγκεκριμένες υποθέσεις», δήλωσε η εισαγγελέας Λόρα Άνταμς. Ο Κόελερ εμφανίστηκε στο δικαστήριο, όπου δήλωσε αθώος για τις δύο κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του. 

 

 

Με πληροφορίες από People, CNN