Βενετία: Οι πλημμύρες έπληξαν τον τουρισμό - Σε πτώση οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία

Βενετία: Οι πλημμύρες έπληξαν τον τουρισμό - Σε πτώση οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία Facebook Twitter
EPA
0

Οι τουρίστες δείχνουν να αποφεύγουν τη Βενετία μετά τις πλημμύρες που έπληξαν την πόλη τον περασμένο μήνα, καθώς καταγράφεται «βουτιά» στις κρατήσεις στα ξενοδοχεία.

Από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως, η Βενετία βρέθηκε αντιμέτωπη στα μέσα Νοεμβρίου με τις χειρότερες πλημμύρες από το 1872, καθώς επλήγη από 4 πλημμυρίδες άνω των 140 εκατοστών σε μόλις 7 ημέρες. Αν και τα νερά υποχώρησαν, οι εικόνες από την πλημμυρισμένη πόλη έμειναν χαραγμένες στη μνήμη της κοινής γνώμης και οι ξενοδόχοι μιλούν για ένα ποσοστό ακυρώσεων της τάξης του 45% σε συνδυασμό με την απουσία νέων κρατήσεων.

«Συνήθως, αυτήν την περίοδο είμαστε sold-out έως και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και αρχίζουμε τις κρατήσεις για το Καρναβάλι (τον Φεβρουάριο), όμως όλα είναι "επίπεδα" αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο Κλαύντιο Σκάρπα, ο επικεφαλής της ένωσης ξενοδόχων της Βενετίας. Η Βενετία προσελκύει περισσότερους από 25 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, με την τουριστική βιομηχανία να συγκεντρώνει κάπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως χάρη στην πληθώρα ξενοδοχείων και καταστημάτων.

«Πρόκειται για μια πραγματική καταστροφή» λέει η Κριστίνα Γκιουσάνι, η επικεφαλής της ένωσης καταστηματαρχών Confesercenti. «Περίπου το 95% των καταστημάτων υπέστη κάποιου είδους ζημιά (από τις πλημμύρες), όμως εργαστήκαμε σκληρά και σε λιγότερο από μία εβδομάδα τα πάντα ήταν καθαρά και λειτουργούσαμε». Όπως η ίδια επισήμανε, εάν ο κόσμος θέλει να βοηθήσει τη Βενετία να ανακάμψει, θα πρέπει να επισκεφθεί την πόλη και να κάνει τα χριστουγεννιάτικα ψώνια του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM