Ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε λευκό άλογο στο ιερό βουνό της Β.Κορέας - Ετοιμάζει «μεγαλειώδη επιχείρηση»;

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε λευκό άλογο στο ιερό βουνό της Β.Κορέας - Ετοιμάζει «μεγαλειώδη επιχείρηση»; Facebook Twitter
2

Ο συμβολισμός της επίσκεψης  του  Κιμ Γιονγκ Ουν στο ιερό βουνό της χώρας αποτελεί «οιωνό» σχεδίων του Βορειοκορεάτη ηγέτη, σύμφωνα με τους συμβούλους του. 

Ειδικότερα, σύμβουλοι του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι πεπεισμένοι ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης σχεδιάζει «μια μεγαλειώδη επιχείρηση», ανέφεραν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ενώ παράλληλα μετέδωσαν εικόνες του να ιππεύει ένα λευκό άλογο στο πιο ιερό βουνό της Βόρειας Κορέας.

Στις φωτογραφίες που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο KCNA ο Κιμ εμφανίζεται να ιππεύει μόνος ένα μεγάλο, λευκό άλογο μέσα σε χιονισμένα λιβάδια και δάση στο όρος Παέκτου, την πνευματική γενέτειρα της δυναστείας των Κιμ.


«Η πορεία του με άλογο στο όρος Παέκτου είναι ένα σημαντικό γεγονός βαρύνουσας σημασίας για την ιστορία της κορεατικής επανάστασης», τόνισε το KCNA.

«Αφού έγιναν μάρτυρες των μεγάλων στιγμών περισυλλογής του πάνω στο όρος Παέκτου, όλοι οι αξιωματούχοι που τον συνόδευαν είναι πεπεισμένοι (...) ότι θα πραγματοποιηθεί μια μεγαλειώδης επιχείρηση η οποία θα προκαλέσει ξανά θαυμασμό στον κόσμο και θα κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός στην κορεατική επανάσταση», πρόσθεσε το πρακτορείο.

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο τι ενδέχεται να περιλαμβάνει η επιχείρηση, όμως ο Κιμ έχει επισκεφθεί και στο παρελθόν το ιερό αυτό βουνό προτού προχωρήσει σε μεγάλα εγχειρήματα.

Στο τέλος του 2017 επισκέφθηκε το όρος Παέκτου λίγες ημέρες αφού η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τον μεγαλύτερο διηπειρωτικό, βαλλιστικό της πύραυλο και μερικές εβδομάδες προτού εκφωνήσει σημαντική ομιλία για το νέο έτος, στην οποία έκανε άνοιγμα προς τη Νότια Κορέα.

Πέρυσι ο Κιμ επισκέφθηκε με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν το όρος στη διάρκεια της ιστορικής τους συνάντησης.

Αρκετοί ειδικοί εκτιμούν ότι ο τρόπος που παρουσιάστηκε το θέμα από το KCNA αφήνει να εννοηθεί ότι η Βόρεια Κορέα ενδέχεται σύντομα να προχωρήσει σε εκτόξευση πυραύλου στο διάστημα, κάτι που θα της επιτρέψει να επιδείξει την οικονομική και τεχνολογική της ισχύ με έναν όχι προκλητικό τρόπο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Φτηνα γλιτωσαμε τον εγγονο Ζαχαριαδη πανω σε κανενα μαυρο μουλαρι στον Ολυμπο. Ο Ελληνικος Εμφυλιος ηταν η προβα για αυτο που εγινε στην Κορεα λιγα χρονια μετα.