ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Βατικανό: Κατασχέθηκαν έγγραφα και ηλεκτρονικές συσκευές - Ασυνήθιστη κίνηση

Βατικανό: Κατασχέθηκαν έγγραφα και ηλεκτρονικές συσκευές - Ασυνήθιστη κίνηση Facebook Twitter
0

Η αστυνομία του Βατικανού κατάσχεσε έγγραφα και ηλεκτρονικές συσκευές από ανώτατες υπηρεσίες της Αγίας Έδρας, κίνηση αρκετά ασυνήθιστη.

Η αστυνομία έκανε έρευνες και κατάσχεσε «έγγραφα και ηλεκτρονικές συσκευές»από τα γραφεία της Γραμματείας του Κράτους (κυβέρνηση) και της Αρχής Οικονομικών Πληροφοριών (AIF), όπως έγινε γνωστό σήμερα από την Αγία Έδρα.

Η επιχείρηση αυτή είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη, δεδομένου ότι η Γραμματεία του Κράτους αποτελεί το νευραλγικό κέντρο της διπλωματίας και της γραφειοκρατίας του Βατικανού ενώ η AIF είναι ο οικονομικός ελεγκτής όλων των υπηρεσιών του.

Στην ανακοίνωση δεν δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις, παρά μόνο ότι η έρευνα ήταν αποτέλεσμα των καταγγελιών που έγιναν το καλοκαίρι από την Τράπεζα του Βατικανού και την υπηρεσία του Γενικού Ελεγκτή.

Μια υψηλόβαθμη πηγή του Βατικανού είπε ότι θεωρεί πως η επιχείρηση αυτή, που διατάχθηκε από τον εισαγγελέα Τζαν Πιέρ Μιλάν και τον αναπληρωτή του, Αλεσάντρο Ντίντι, αφορούσε υποθέσεις κτηματομεσιτικών συναλλαγών.

Οι δύο εισαγγελείς είχαν ενημερώσει προηγουμένως τους επικεφαλής των υπηρεσιών που ελέγχθηκαν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM