Λιβερία: Φωτιά σε σχολείο - Τουλάχιστον 27 παιδιά νεκρά

Λιβερία: Φωτιά σε σχολείο - Τουλάχιστον 27 παιδιά νεκρά Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 27 παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά σε ισλαμικό σχολείο στη Λιβερία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

«Τα παιδιά μελετούσαν το Κοράνι όταν ξέσπασε η φωτιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μόουζες Κάρτερ. Πρόσθεσε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από ηλεκτρολογικό πρόβλημα και ότι οι έρευνες συνεχίζονται. Ο ίδιος είχε αρχικά ανακοινώσει ότι 30 παιδιά έχασαν τη ζωή τους, αναθεωρώντας στη συνέχεια τον απολογισμό σε 27 νεκρούς. Δύο επιζώντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, δήλωσε ο Κάρτερ.

Η φωτιά ξέσπασε αργά χθες σε προάστιο της πρωτεύουσας Μονρόβια, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της χώρας Zoρζ Γουεά. «Οι προσευχές μου είναι με τις οικογένειες των παιδιών που πέθαναν χθες βράδυ στο Πέινεσβιλ Σίτι», δήλωσε ο Γουεά. «Είναι μια δύσκολη ώρα για τις οικογένειες των θυμάτων και για όλους στη Λιβερία». 

Σύμφωνα με τον Σόλο Κελγκμπέ, εκπρόσωπο του Γουεά, οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας «είπαν στον πρόεδρο ότι υπήρχαν 28 θύματα». «Τα θύματα είναι ηλικίας 10 έως 20 ετών. Υπάρχουν μόνο δύο ενήλικες, δύο δάσκαλοι,» δήλωσε νωρίτερα ο Κελγκμπέ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM
Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Διεθνή / Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Ο νέος νόμος, που εισήγαγε η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ, ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα το βράδυ. Επιβάλλει τη θανατική ποινή σε Παλαιστίνιους που έχουν καταδικαστεί για θανατηφόρες επιθέσεις.
THE LIFO TEAM