Ακτιβιστής προσπάθησε να πλησιάσει την Άνγκελα Μέρκελ: «Είσαι δολοφόνος του κλίματος»

Ακτιβιστής προσπάθησε να πλησιάσει την Άνγκελα Μέρκελ: «Είσαι δολοφόνος του κλίματος» Facebook Twitter
0

Ένας ακτιβιστής για το κλίμα προσπάθησε να πλησιάσει την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη.

Ο οικολόγος ακτιβιστής επιχείρησε να ανέβει και να διασχίσει την υπερυψωμένη εξέδρα όπου η Άνγκελα Μέρκελ επιθεωρούσε ένα ηλεκτρικό όχημα, στην έκθεση αυτοκινήτου IAA, αλλά τον σταμάτησαν εγκαίρως και τον απομάκρυναν οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η έκθεση αυτή, μια από τις σημαντικότερες για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, έχει μπει στο στόχαστρο οργανώσεων για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως της Greenpeace και της Sand in the Works λόγω της συμβολής της γερμανικής βιομηχανίας αυτοκινήτου στην κλιματική αλλαγή. Φέτος πάντως η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει δεκάδες ηλεκτρικά οχήματα, ένας τομέας στον οποίο η Κίνα και οι ΗΠΑ θεωρείται ότι πλεονεκτούν έναντι της Ευρώπης.

Οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας ακινητοποίησαν και έριξαν στο έδαφος έναν άνδρα που φορούσε ένα μπλουζάκι με το λογότυπο της Greenpeace και το σύνθημα «Δολοφόνος του Κλίματος». Ο ακτιβιστής προσπάθησε να διασχίσει την εξέδρα όπου έστεκε η Μέρκελ ενώ ο επικεφαλής της BMW Όλιβερ Τσίπσε της παρουσίαζε ένα καινούριο αυτοκίνητο.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πολλοί άλλοι ακτιβιστές στέκονταν κοντά στους χώρους όπου γίνονταν οι παρουσιάσεις των αυτοκινήτων, κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα «Δολοφόνος του Κλίματος». Βρίσκονταν μάλιστα εντός του οπτικού πεδίου της καγκελαρίου και των διευθυντών των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Η καγκελάριος «πρέπει να πει ξεκάθαρα στα αφεντικά της αυτοκινητοβιομηχανίας ότι η βενζίνη και το ντίζελ μας τελείωσαν», είπε ο ακτιβιστής Γκέραλντ Νοϊμπάουερ.

Νωρίτερα, κατά τα εγκαίνια της έκθεσης, η Μέρκελ παραδέχτηκε ότι για τη Γερμανία θα είναι ένας «Ηράκλειος άθλος» να «πρασινίσει» τον κρίσιμης σημασίας τομέα ων μεταφορών. «Η βιομηχανία του αυτοκινήτου είναι πολύ σημαντικό μέρος της οικονομικής επιτυχίας της χώρας μας και είναι πάνω από όλες τις άλλες βιομηχανίες στην παραγωγή θέσεων εργασίας και, κατά συνέπεια, ασφάλειας για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους», είπε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / ΟΗΕ: Οι δαπάνες των ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράν θα μπορούσαν να έχουν σώσει 87 εκατ. ζωές

«Κατακλυσμική» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής υπηρεσίας του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας του έχει μειωθεί κατά περίπου 50%
ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ
ΡΩΣΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Διεθνή / Ρωσία και Βόρεια Κορέα συνδέονται πλέον μέσω οδικής γέφυρας

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν ενισχυθεί εν μέσω της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη Μόσχα και την Πιονγιάνγκ να εμβαθύνουν τους οικονομικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς και στρατιωτικούς δεσμούς τους
THE LIFO TEAM