Τα ηλεκτρικά πατίνια μπορούν να «κερδίσουν» την μάχη με τα αυτοκίνητα - Τι έδειξε έρευνα για τη Βρετανία

Τα ηλεκτρικά πατίνια μπορούν να «κερδίσουν» την μάχη με τα αυτοκίνητα - Τι έδειξε έρευνα για τη Βρετανία Facebook Twitter
0

Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι ικανά να «χτυπήσουν» την χρήση του αυτοκινήτου στην πόλη, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Μάλιστα, τα ηλεκτρικά πατίνια θα μπορούσαν - αν γίνει νόμιμη η κυκλοφορία τους στους δρόμους-  να μειώσουν το χρόνο της μετακίνησης σε μερικές από τις πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας, μέχρι και στο 70%, όπως αναφέρει σχετική έρευνα.

Με μια μέση ταχύτητα 12 μίλια / ώρα, τα ηλεκτρικά πατίνια και τα ποδήλατα θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν σύντομες διαδρομές ταχύτερα από τα οχήματα τόσο στο Λονδίνο, όσο και στο Μάντσεστερ, τη Γλασκόβη και το Σέφιλντ, σύμφωνα με την εφαρμογή για την κίνηση στους δρόμους, Inrix.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν πάρα πολλά δεδομένα της εφαρμογής, μεταξύ άλλων από αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα και οδικούς χάρτες και διαπίστωσαν ότι πάνω από τα δύο τρίτα των αποστάσεων που διανύονται με αυτοκίνητα σε αστικές περιοχές είναι στην πραγματικότητα λιγότερο από τρία μίλια, δηλαδή 4,8 χλμ.

Αν ένα μέρος των μετακινήσεων αυτών γίνει από ηλεκτρικά πατίνια ή ποδήλατα και όχι από αυτοκίνητα, τότε οι πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσαν να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη, υποστηρίζεται από τους ερευνητές.

Τα ηλεκτρικά πατίνια, τα ηλεκτρικά ποδήλατα και τα ενοικιαζόμενα ποδήλατα έχουν τη δυνατότητα να συντομεύσουν τους χρόνους ταξιδιού για το 69% των των μετακινήσεων που πραγματοποιούνται επί του παρόντος με αυτοκίνητο. Ωστόσο, οι πρόσφατες προσπάθειες να εφαρμοστεί ένα δίκτυο ενοικίασης ηλεκτρικών ποδηλάτων απέτυχε τον περυσινό Σεπτέμβριο, καθώς σημειώθηκαν κλοπές και βανδαλισμοί στα ποδήλατα που διέθεσε μια κινεζική εταιρεία για αυτό τον σκοπό.

Την ίδια ώρα, ενώ τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι νόμιμα, η χρήση ηλεκτρικών πατινιών στις πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας, δεν επιτρέπεται ακόμα σε δημόσιους δρόμους και πεζοδρόμια και η κυβέρνηση βρίσκεται ακόμα στη φάση της διερεύνησης «του μέλλοντος στις μετακινήσεις».

Παρά την ισχύουσα νομοθεσία, πάντως, οι κάτοικοι έχουν δει στους δρόμους να κυκλοφορούν ηλεκτρικά πατίνια και μάλιστα Ιούλιο, η YouTuber και παρουσιάστρια, Emily Hartridge, έγινε το πρώτο θύμα στο Ηνωμένο Βασίλειο από τροχαίο με ηλεκτρικό πατίνι.  Σε κάθε περίπτωση, ο συντάκτης της έκθεσης και αναλυτής της Inrix , προειδοποίησε ότι η υπάρχουσα νομοθεσία και η ευαισθητοποίηση του κοινού δεν φτάνουν για να ενθαρρύνουν τις αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν στις μετακινήσεις μέσα στην πόλη.

Με πληροφορίες από Telegraph

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ