G7: ΗΠΑ και Ιαπωνία κατέληξαν σε μια «κατ'αρχήν» εμπορική συμφωνία

G7: ΗΠΑ και Ιαπωνία κατέληξαν σε μια «κατ'αρχήν» εμπορική συμφωνία Facebook Twitter
EPA
0

O Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίντζο Άμπε ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέληξαν σε μια κατ΄αρχήν εμπορική συμφωνία, στο πλαίσιο της συνόδου G7

«Είναι μια πολύ μεγάλη μετάβαση», είπε ο Τραμπ μετά τις συνομιλίες του με τον Άμπε στο περιθώριο της G7 στο γαλλικό θέρετρο Μπιαρίτς. Η συμφωνία αφορά «δισεκατομμύρια δολάρια», σχολίασε ο Τραμπ. «Περιλαμβάνει τη γεωργία, περιλαμβάνει το ηλεκτρονικό εμπόριο. Περιλαμβάνει πολλά πράγματα. Συμφωνήσαμε επί της αρχής».

Ο Άμπε επιβεβαίωσε ότι οι δύο χώρες συμφώνησαν μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις. Και οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ελπίδα να υπογραφεί επισήμως η συμφωνία στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, τον επόμενο μήνα. Ωστόσο, ο Άμπε προειδοποίησε: «Έχουμε ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει, πρέπει να οριστικοποιήσουμε τη διατύπωση».

Ο Αμερικανός εκπρόσωπος επί εμπορικών θεμάτων Ρόμπερτ Λάιτιζερ είπε από την πλευρά του ότι η συμφωνία θα ωφελήσει κυρίως τους αμερικανούς αγρότες, μια πολιτικά σημαντική ομάδα για τον Τραμπ δεδομένου ότι θα επιδιώξει την επανεκλογή του το 2020.

Ερωτηθείς αν οι αμερικανικοί δασμοί που έχουν ήδη επιβληθεί στα ιαπωνικά αυτοκίνητα θα αρθούν ως αποτέλεσμα της συμφωνίας, ο Λάιτιζερ απάντησε ότι κάποιοι δασμοί θα καταργηθούν, «αλλά όχι οι συγκεκριμένοι». Και ο Τραμπ όμως είπε ότι οι δασμοί θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα χωρίς να αυξηθούν. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Ανέλαβε τις έρευνες η ειδική ομάδα που εξιχνίασε την υπόθεση της Κιμ Καρντάσιαν

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Ανέλαβε τις έρευνες η ειδική ομάδα που εξιχνίασε την υπόθεση της Κιμ Καρντάσιαν

Το 2016 κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού η Κιμ Καρντάσιαν έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας όπου της αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων
LIFO NEWSROOM
ΛΗΣΤΕΙΑ ΛΟΥΒΡΟ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Γιατί μπήκαν σε ένα παγκοσμίου φήμης μουσείο και όχι σε ένα γνωστό κοσμηματοπωλείο

Πώς η υλική αξία πιθανότατα ώθησε τους δράστες να επιλέξουν το Λούβρο - Οι εκτιμήσεις των ειδικών που παρατηρούν τις τάσεις στο διεθνές έγκλημα τέχνης
LIFO NEWSROOM
ΚΑΡΟΛΑΙΝ ΛΕΒΙΤ

Διεθνή / «Η μάνα σου»: «Δεν είναι δημοσιογράφος αλλά ένας αριστερός» απαντά η Λέβιτ για την «απλή ερώτηση» ρεπόρτερ

Η απίστευτη απάντηση αξιωματούχων του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση Τραμπ με Πούτιν στη Βουδαπέστη - «Ο ρεπόρτερ μας έκανε μια απλή ερώτηση» σχολιάζει η HuffPost
LIFO NEWSROOM