Ο Μπόρις Τζόνσον έβαλε το πόδι του πάνω στο τραπέζι στη συνάντηση με τον Μακρόν

Ο Μπόρις Τζόνσον έβαλε το πόδι του πάνω στο τραπέζι στη συνάντηση με τον Μακρόν Facebook Twitter
EPA
1

Διπλωματική αμηχανία και πληθώρα αρνητικών σχολίων προκάλεσε μία άκομψη κίνηση του Μπόρις Τζόνσον που σίγουρα δεν προβλέπεται από κανένα πρωτόκολλο, κατά τη συνάντηση του με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν

Ο κ. Μακρόν υποδέχθηκε τον νέο Βρετανό πρωθυπουργό σήμερα, στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι, για να συζητήσουν το θέμα του Brexit και τις προοπτικές μιας «ομαλής» εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Μετά τις τυπικές φωτογραφίες υποδοχής, οι δύο άνδρες πέρασαν σε ένα από τα μεγάλα σαλόνια του προεδρικού μεγάρου. Ο Μακρόν επέλεξε έναν καναπέ και ο Τζόνσον κάθισε απέναντι του σε μια πολυθρόνα ενώ δεκάδες φωτορεπόρτερ εξακολουθούσαν να απαθανατίζουν την συνάντηση των δύο ηγετών. 

Ο Μπόρις Τζόνσον έβαλε το πόδι του πάνω στο τραπέζι στη συνάντηση με τον Μακρόν Facebook Twitter
EPA

Κάποια στιγμή και εντελώς αψυχολόγητα, ο Τζόνσον αποφάσισε να βάλει το πόδι του πάνω σε ένα από τα τραπεζάκια του σαλονιού, με τον Γάλλο πρόεδρο να κοιτάζει εμφανώς αμήχανος σε άλλη κατεύθυνση. Μάλιστα ο Μπόρις Τζόνσον παρέμεινε σε αυτή τη στάση για πολλά δευτερόλεπτα, ποζάροντας ακόμα και για τους φωτογράφους.

Όμως καθώς η φωτογραφία έγινε viral, ένα βίντεο ήρθε να δώσει την πραγματική διάσταση της εικόνας.

Όπως δείχνει βίντεο από την συνάντηση, ο Μακρόν προτρέπει τον Τζόνσον να ακουμπήσει και τα πόδια του στο τραπέζι. Όπως αναφέρει το euronews, oι δύο ηγέτες μιλούσαν σχετικά με τα καινούρια τραπεζάκια που επελέγησαν για το Ελιζέ, και ο Μακρόν φέρεται να είπε στον Τζόνσον πως θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν και ως υποπόδια. Με αυτή την αφορμή, ο Τζόνσον, σηκώνει αστειευόμενος το πόδι του ακουμπώντας το τραπέζι για ελάχιστο χρονικό διάστημα και το ξανακατεβάζει με τους δύο ηγέτες να γελούν με την κίνηση αυτή.

 
Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ