Μια συνταρακτική φωτογραφία από τη Συρία, έρχεται σήμερα να υπενθυμίσει σε όλους την κρίση στη χώρα που εξακολουθεί να ζει τον πόλεμο και τον θάνατο.

 

Ένας πατέρας σε απόγνωση φωνάζει καθώς βλέπει την μικρή του κόρη να προσπαθεί να κρατήσει από το μπλουζάκι, την αδελφή της, ένα μωρό παιδί. Η οικογένεια είναι παγιδευμένη στα χαλάσματα ενός κτιρίου που βομβαρδίστηκε. Ο τρομοκρατημένος πατέρας των κοριτσιών εμφανίζεται να προσπαθεί να διασώσει τις κόρες του από τα ερείπια του κτιρίου στην Ariha, στην Ιντίλμπ. Το μωρό κυριολεκτικά κρέμεται στον αέρα καθώς το τραυματισμένο κορίτσι προσπαθεί να το συγκρατήσει. Η φωτογραφία τραβήχτηκε την Τετάρτη.

 

Ο δημοσιογράφος Bashar al-Sheikh κινηματογράφησε την οικογένεια που παγιδεύτηκε στα ερείπια καθώς κάλυπτε τις αεροπορικές επιθέσεις. Λίγο αφότου κατάλαβε τι τραβούσε με την κάμερά του, την πέταξε και έσπευσε να βοηθήσει. Στιγμές αργότερα, το κτίριο κατέρρευσε, τραυματίζοντας περισσότερο τα παγιδευμένα παιδιά, την πέντε ετών Riham και την μόλις 7 μηνών Tuqa.

 

Τα κορίτσια βγήκαν ζωντανά από τα συντρίμμια, αλλά σοβαρά τραυματισμένα. Λίγο αργότερα, η πεντάχρονη πέθανε ενώ το μωρό παραμένει σε σοβαρή κατάσταση, όπως μεταδίδει το BBC.

 

 

 

Ο πατέρας τους έχει αναγνωριστεί ως Amjad al-Abdullah. Η σύζυγός του, Asmaa Naqouhl, σκοτώθηκε επίσης από τον βομβαρδισμό του κτιρίου. Οι εθελοντές από τα Λευκά Κράνη που ανταποκρίθηκαν στη σκηνή, είπαν ότι διασώθηκαν ένας άλλος νεαρός από τα ερείπια του σπιτιού του.

 

Την Τετάρτη, 20 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων πέντε παιδιών, πέθαναν σε αεροπορικές επιθέσεις σε τουλάχιστον τρεις περιοχές της επαρχίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

 

Οι ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις είχαν σκοτώσει 10 ανθρώπους από μια οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών, στο Χαν Σέικουν, ανέφερε η ΜΚΟ.

 

Τη Δευτέρα, τουλάχιστον 31 άμαχοι σκοτώθηκαν στην πόλη Rear-Maarat al-Numan, όταν τα αεροπλάνα στόχευαν σε μια αγορά και σε κατοικημένες περιοχές.

 

Η φωτογραφία είναι η τελευταία σε μια σειρά σοκαριστικών εικόνων που έχουν εστιάσει την προσοχή του κόσμου στη Συρία.

 

Ο πόλεμος στη Συρία όχι απλά δεν έχει τελειώσει, αλλά είναι πολύ αιματηρός. Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε σφοδρούς βομβαρδισμούς της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας και της Ρωσίας σε περιοχές ελεγχόμενες από αντάρτες και τζιχαντιστές γύρω από την Ιντλίμπ και σε πλήγματα των αντικαθεστωτικών με πυροβόλα στο Χαλέπι σε αντίποινα.

 

Στις επιχειρήσεις που διεξάγουν από τα τέλη Απριλίου οι συριακές και οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Ιντλίμπ και τα περίχωρά της έχουν σκοτωθεί 2.648 άνθρωποι, ανάμεσά τους 756 άμαχοι, ενώ έχουν εκτοπιστεί άλλοι 300.000 και πλέον, κατά τη ΜΚΟ, που εδρεύει στο Λονδίνο και διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία.