Την έντονη κριτική, λόγω του εναγκαλισμού του με τη μητέρα του Ούγο Τσάβες, αντιμετώπισε ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ με την επιστροφή του στο Ιράν από τη Βενεζουέλα. Η φωτογραφία του ιρανού προέδρου να αγκαλιάζει την 78χρονη μητέρα του Τσάβες, καθώς εκείνη του κρατά τα χέρια, δημοσιεύτηκε σε εφημερίδες της χώρας του και προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συντηρητικών επικριτών του. Οι άνδρες μουσουλμάνοι δεν επιτρέπεται να αγγίζουν γυναίκες που δεν είναι μέλη της οικογένειάς τους.
Ήδη οι επικριτές του Αχμαντινετζάντ που τον περίμεναν στη γωνία, του καταλογίζουν ότι διέπραξε αμαρτία, συμπεριφέρθηκε με τρόπο που δεν ταιριάζει σο ρόλο του και δηλώνουν ότι πλέκοντας το εγκώμιο του Τσάβες, δείχνει ότι έχει επηρεαστεί από ένα «αποκλίνον ρεύμα». Με τον όρο αυτό θέλουν να δηλώσουν την απομάκρυνση του Αχμαντινετζάντ από τον Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
Οι συνεργάτες του πρόεδρου του Ιράν τρέχουν τώρα για να μπαλώσουν ό,τι έφερε η φωτογραφία: «Κατασκεύασαν τη φωτογραφία ή την πήραν από μία γωνία που μοιάζει να δείχνει ότι βρίσκονται σε επαφή. Δεν της έπιασε το χέρι» δήλωσε ο Μοχαμαντρέτσα Μιρ Ταντζεντίνι, σύμβουλος του Αχμαντινετζάντ
Διεθνή /
Αμάρτησε ο ο Αχμαντινετζάντ επειδή αγκάλιασε τη μητέρα του Τσάβες
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Συναγερμός για 15χρονη που έπεσε στον Ισθμό Κορίνθου από ύψος 50 μέτρων
«Σουέλ»: Το μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη γίνεται ταινία
«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»
Το «βρώμικο» ’15
Χανταϊός: Πώς ξεκίνησε η διασπορά στο κρουαζιερόπλοιο - «Χαρτογραφούν» τις κινήσεις των Ολλανδών
σχόλια