Βrexit: O Kόρμπιν θέλει τώρα νέο δημοψήφισμα πάνω στη συμφωνία

Βrexit: O Kόρμπιν θέλει τώρα νέο δημοψήφισμα πάνω στη συμφωνία Facebook Twitter
0

o Tζέρεμι Κόρμπιν δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος πάνω σε οποιαδήποτε συμφωνία για το Brexit ύστερα από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, στις οποίες πολλοί ψηφοφόροι του Εργατικού Κόμματος που είναι υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση στράφηκαν σε φιλοευρωπαϊκά κόμματα. 

Ο ηγέτης των Εργατικών δήλωσε πως «ακούει πολύ προσεκτικά και τις δύο πλευρές» μετά τα αποτελέσματα της Κυριακής στις οποίες το κόμμα του ήρθε πίσω από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και έχασε ψηφοφόρους προς τους Πράσινους. 

Το Εργατικό Κόμμα προτιμά τη διενέργεια εκλογών, αλλά ο Κόρμπιν δήλωσε σήμερα ότι «η όποια συμφωνία για το Brexit πρέπει να τεθεί στην κρίση του λαού» αλλάζοντας γραμμή κάτι που είχε διαφανεί και μετά τις επαφές που είχε με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Στο μεταξύ, ο Νάιτζελ Φάρατζ, άρχισε τις απειλές. O ηγέτης του κόμματος του Brexit που ήρθε πρώτο στις ευρωκλεογές έστειλε μήνυμα προειδοποίησης: «Ή θα συμμετάσχουμε στις αποφάσεις για το Brexit ή αλλιώς θα φέρουμε τα πάνω-κάτω στην Βρετανική πολιτική σκηνή.

Ο Φάρατζ εμφανίστηκε αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί την επιτυχία του και παρότι οι προγραμματισμένες εθνικές εκλογές στη Βρετανία είναι το 2022, προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο κατάρρευσης αυτής της κυβέρνησης και διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ετοιμάζοντας πλήρη λίστα με 650 υποψήφιους σε όλη τη χώρα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ