Η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε πότε θα παραιτηθεί

Η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε πότε θα παραιτηθεί Facebook Twitter
EPA
0

Η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε επισήμως ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος στις 7 Ιουνίου. 

Στο διάγγελμά της, η Μέι αναγνώρισε ότι δεν κατάφερε να πείσει τους βουλευτές του κοινοβουλίου. «Έκανα τα πάντα για τους πίσω να υποστηρίξουν τη συμφωνία. Δυστυχώς δεν θα κατάφερα», είπε χαρακτηριστικά. «Από τότε που πέρασα το κατώφλι της πόρτας πίσω μου (σ.σ της πρωθυπουργικής κατοικίας) αγωνίστηκα ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι για όλους και όχι μόνος για τους ευνοημένους και να τιμήσω το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος». 

Λέγοντας πως ήταν τιμή της που ήταν «η δεύτερη αλλά όχι η τελευταία γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας», δάκρυσε μπροστά στις κάμερες επιστρέφοντας στην πρωθυπουργική κατοικία, που σύντομα θα εγκαταλείψει, αφού η παραίτησή της από την ηγεσία του κόμματος θα δρομολογήσει και την αποχώρησή της από τον πρωθυπουργικό θώκο. 

Η Τερέζα Μέι θα παραιτηθεί στις 7 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή, και την εβδομάδα που θα ακολουθήσει θα ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής του νέου ηγέτη των Τόρις. Η ίδια πάντως θα παραμείνει πρωθυπουργός κατά την μεταβατική περίοδο και θα υποδεχθεί ως πρωθυπουργός τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, κατά την επίσημη επίσκεψή του στη Μεγάλη Βρετανία, στις αρχές Ιουνίου.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεφρά για μετρητά: Μία ματιά σε ένα παγκόσμιο δίκτυο εμπορίας οργάνων

Διεθνή / Νεφρά για μετρητά στην Κένυα: Μέσα σε ένα από τα πιο σκοτεινά δίκτυα εμπορίας οργάνων στον κόσμο

Πίσω από το δίκτυο, στο οποίο νεαροί άνδρες πωλούν τα νεφρά τους για μερικές χιλιάδες δολάρια, φαίνεται να βρίσκεται ένας Ισραηλινός επιχειρηματίας
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
Γάζα: Καμία διανομή βοήθειας παρά την είσοδο φορτηγών, λέει ο ΟΗΕ

Διεθνή / Γάζα: Δεν έχει διανεμηθεί καμία βοήθεια παρά την είσοδο φορτηγών, λέει ο ΟΗΕ

Μια ομάδα περίμενε για αρκετές ώρες μέχρι να της επιτραπεί η πρόσβαση στην περιοχή, αλλά «δυστυχώς, δεν κατάφεραν να μεταφέρουν τις προμήθειες στην αποθήκη μας», καταγγέλλει ο ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM
Ουισκόνσιν: 11χρονος σκοτώθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του με όπλο που βρέθηκε στο σπίτι

Διεθνή / Ουισκόνσιν: 11χρονος σκοτώθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του με όπλο που βρέθηκε στο σπίτι

Η αστυνομία ανέφερε ότι το αγόρι πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του, χωρίς ωστόσο να δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για την ηλικία του ή τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε στα χέρια του το όπλο
LIFO NEWSROOM