Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ κατέσχεσε πλοίο της Βόρειας Κορέας

Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ κατέσχεσε πλοίο της Βόρειας Κορέας Facebook Twitter
0

Σε μία ενέργεια που δημιουργεί κλίμα έντασης προχώρησε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το οποίο ανακοίνωσε ότι κατέσχεσε φορτηγό πλοίο της Βόρειας Κορέας με το όνομα WISE HONEST.

Το πλοίο ανήκει στην Βόρεια Κορέα και Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι παραβίασε τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον και τα Ηνωμένα Έθνη στην Πιονγκ Γιανγκ. To 17.601 τόνων φορτηγό πλοίο, που έχει ναυπηγηθεί το 1989 και φέρει σημαία Βόρειας Κορέας συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα του στόλου της χώρας. Σύμφωνα με τις Αρχές των ΗΠΑ το WISE HONEST χρησιμοποιούταν για να μεταφέρει παράνομα κάρβουνο και να παραδίδει μηχανολογικό εξοπλισμό. Οι αμερικανικές αρχές ανέφεραν ότι πέρυσι τον Απρίλιο η ακτοφυλακή της Ινδονησίας ακινητοποίησε το πλοίο, έχοντας υποψίες ότι παραβιάζει κυρώσεις. 

Είναι η πρώτη φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες προχωρούν στην κατάσχεση ενός φορτηγού της Νότιας Κορέας για παραβίαση των κυρώσεων, με τον τις Αρχές των ΗΠΑ να ανακοινώνουν πως το WISE HONEST είναι πλέον εκτός εμπορικής δράσης. Σύμφωνα με τους επιθεωρητές κυρώσεων του ΟΗΕ το πλοίο μετέφερε περίπου 25.500 τόνους κάρβουνο όταν κατασχέθηκε στην Ινδονησία. Ο ΟΗΕ εκτιμάει πως η αξία του φορτίου ήταν περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια. 

Με πληροφορίες από Reuters/gcaptain

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ