Παναγία των Παρισίων: Εικόνες απόλυτης καταστροφής στον ιστορικό καθεδρικό ναό

Παναγία των Παρισίων: Εικόνες απόλυτης καταστροφής στον ιστορικό καθεδρικό ναό Facebook Twitter
EPA
0

Στις φλόγες παραδόθηκε το απόγευμα η Notre Dame, ο ιστορικός ναός της Παναγίας των Παρισίων, και οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου από τη Γαλλία, είναι εικόνες απόλυτης καταστροφής. 

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 19.50 (ώρα Ελλάδας) και εικάζεται πως συνδέεται με τις εργασίες συντήρησης που γίνονταν στο κτίριο. Η αστυνομία την θεωρεί «ατύχημα».

Από εκείνη την ώρα, οι φλόγες εξαπλώθηκαν στον ναό, το κωδωνοστάσιο κατέρρευσε και λίγο αργότερα έπεσε και η οροφή

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, στις 9:48μ.μ άρχισε να εκκενώνεται και το Ιλ ντε λα Σιτέ, η νησίδα στον ποταμό Σηκουάνα.

Παναγία των Παρισίων: Εικόνες απόλυτης καταστροφής στον ιστορικό καθεδρικό ναό Facebook Twitter

Σώθηκαν τα αγάλματα

Λόγω των εργασιών ανακαίνισης στην εκκλησία την περασμένη εβδομάδα, οι υπεύθυνοι απομάκρυναν από τον χώρο τα ορειχάλκινα αγάλματα, που γλίτωσαν έτσι από τη φωτιά. 

 

Η γύρω περιοχή έχει εκκενωθεί. 

Περίπου 13 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονταν κάθε χρόνο τον εμβληματικό καθεδρικό ναό που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας για τους Καθολικούς που φέτος γιορτάζουν το Πάσχα στις 21 Απριλίου.

Ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν ακύρωσε το προγραμματισμένο τηλεοπτικό διάγγελμά του εξαιτίας της φωτιάς στην Παναγία των Παρισίων.

Παναγία των Παρισίων: Εικόνες απόλυτης καταστροφής στον ιστορικό καθεδρικό ναό Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Διεθνή / Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Η κατάρρευση του συστήματος Υγείας στις ΗΠΑ μέσα από την εμπειρία της εξαδέλφης του ίδιου του υπουργού - Η Τατιάνα Σλόσμπεργκ έχει λιγότερο από ένα χρόνο ζωής
LIFO NEWSROOM