Τσαβούσογλου: «Θα αγοράσουμε και άλλους S - 400 αν οι ΗΠΑ δεν μας πουλήσουν Patriot»

Τσαβούσογλου: «Θα αγοράσουμε και άλλους S - 400 αν οι ΗΠΑ δεν μας πουλήσουν Patriot» Facebook Twitter
0

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε η πως η Τουρκία μπορεί να ψάξει «αλλού» αν οι ΗΠΑ δεν παραδώσουν τα μαχητικά αεροσκάφη F-35. 

 Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, επίσης πρόσθεσε πως η χώρα του θα εξετάσει την αγορά και άλλων ρωσικών S - 400 ή άλλων αντίστοιχων συστημάτων για να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες της δεν μπορέσει να αγοράσει τους αμερικανικούς Patriot. 

Σχολίασε πως η νέα προσφορά των ΗΠΑ για τους Patriot «ήταν πιο λογική» από την προηγούμενη, όμως και πάλι δεν κάλυψε τις τουρκικές προσδοκίες.  

Συγκεκριμένα, για τα F-35 ο Τσαβούσογλου επεσήμανε πως «αν δεν παραδοθούν θα είμαστε σε μία θέση να αγοράσουμε από αλλού τα αεροπλάνα που χρειαζόμαστε». 

"If F-35s are not delivered, I would be placed in a position to buy the planes I need elsewhere."

Μετά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, ο Ντιμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε πως η Ρωσία είναι «ανοιχτή» σε μια δεύτερη πώληση προς την Τουρκία. 

«Η Ρωσία έχει τις σχετικές δεξιότητες και τεχνολογίες καi φυσικά αναζητά να επεκτείνει την στρατιωτική και τεχνολογική συνεργασία με άλλες χώρες. Είναι μια τελείως φυσιολογική διαδικασία», είπε ο Πεσκόφ. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΓΑΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Διεθνή / Μέγκαν Μαρκλ: Μοιράστηκε αδημοσίευτες φωτογραφίες από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι στο Instagram

Με αφορμή την επέτειο του γάμου τους, η δούκισσα του Σάσεξ δημοσίευσε φωτογραφίες από την τελετή και τη δεξίωση που ακολούθησε - Το «βλέμμα» των media στο φόρεμα του πάρτι
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ EUROPOL

Διεθνή / Europol: Απενεργοποιήθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί των Φρουρών της Επανάστασης σε 19 χώρες

Η Europol ανέφερε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν δημιουργήσει ένα εκτεταμένο και οργανωμένο ψηφιακό δίκτυο που εκτεινόταν σε μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM