Τσαβούσογλου: «Θα αγοράσουμε και άλλους S - 400 αν οι ΗΠΑ δεν μας πουλήσουν Patriot»

Τσαβούσογλου: «Θα αγοράσουμε και άλλους S - 400 αν οι ΗΠΑ δεν μας πουλήσουν Patriot» Facebook Twitter
0

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε η πως η Τουρκία μπορεί να ψάξει «αλλού» αν οι ΗΠΑ δεν παραδώσουν τα μαχητικά αεροσκάφη F-35. 

 Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, επίσης πρόσθεσε πως η χώρα του θα εξετάσει την αγορά και άλλων ρωσικών S - 400 ή άλλων αντίστοιχων συστημάτων για να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες της δεν μπορέσει να αγοράσει τους αμερικανικούς Patriot. 

Σχολίασε πως η νέα προσφορά των ΗΠΑ για τους Patriot «ήταν πιο λογική» από την προηγούμενη, όμως και πάλι δεν κάλυψε τις τουρκικές προσδοκίες.  

Συγκεκριμένα, για τα F-35 ο Τσαβούσογλου επεσήμανε πως «αν δεν παραδοθούν θα είμαστε σε μία θέση να αγοράσουμε από αλλού τα αεροπλάνα που χρειαζόμαστε». 

"If F-35s are not delivered, I would be placed in a position to buy the planes I need elsewhere."

Μετά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, ο Ντιμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε πως η Ρωσία είναι «ανοιχτή» σε μια δεύτερη πώληση προς την Τουρκία. 

«Η Ρωσία έχει τις σχετικές δεξιότητες και τεχνολογίες καi φυσικά αναζητά να επεκτείνει την στρατιωτική και τεχνολογική συνεργασία με άλλες χώρες. Είναι μια τελείως φυσιολογική διαδικασία», είπε ο Πεσκόφ. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM