Ουκρανία: Τεστ για χρήση ναρκωτικών στους δύο υποψήφιους προέδρους πριν το debate

Ουκρανία: Τεστ για χρήση ναρκωτικών στους δύο υποψήφιους προέδρους πριν το debate Facebook Twitter
0

O πρόεδρος της Ουκρανίας., Πέτρο Ποροσένκο, όπως και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο κωμικός που είναι αντίπαλος του Ποροσένκο στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών υποβλήθηκαν σε τεστ αίματος για χρήση ναρκωτικών.

Οι δύο υποψήφιοι έδωσαν σήμερα αίμα σε κλινικές του Κίεβου, μπροστά στις κάμερες της τηλεόρασης. Η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε ύστερα από αίτημα του Ζαλένσκι, ο οποίος είπε πως και οι δύο υποψήφιοι πρέπει να αποδείξουν πως δεν είναι εξαρτημένοι από τα ναρκωτικές ουσίες ή αλκοολικοί πριν το τηλεοπτικό debate για τις προεδρικές εκλογές. 

Ο νυν πρόεδρος Ποροσένκο βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις και ζήτησε να αντιμετωπίσει σε τηλεοπτικό debate τον αντίπαλο του, θεωρώντας πως εκεί θα μπορέσει να πείσει τους Ουκρανούς να τον ψηφίσουν για μία δεύτερη θητεία.

Το επιτελείο του Ζελένσκι έδωσε χθες στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο καλούσε τον Ποροσένκο σε debate στο Ολυμπιακό Στάδιο της χώρας. Ένας από τους όρους που έθεσε ο κωμικός ήταν να υποβληθούν οι υποψήφιοι σε τεστ για χρήση ναρκωτικών. Ο Ποροσένκο αποδέχθηκε όλους τους όρους. 

Το γεγονός έχει προκαλέσει έντονο χλευασμό στην Ουκρανία, ειδικά ύστερα από την κυκλοφορία της φωτογραφίας του Ποροσένκο αφού έχει δώσει δείγμα ούρων και δείγμα από τις τρίχες των μαλλιών του. 

 

Ο Ζελένσκι, επιτυχημένος κωμικός ο οποίος στη δική του τηλεοπτική εκπομπή παίζει τον ρόλο του προέδρου, έχει δώσει ελάχιστες συνεντεύξεις πριν τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών την 21η Απριλίου. 

Η καμπάνια του Ποροσένκο προσπαθεί να αναδείξει την απειρία του Ζελένσκι. «Το να είσαι πρόεδρος και αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων δεν είναι παιχνίδι», δήλωσε χθες ο Ποροσένκο. «Αλλά άμα θες debate σε στάδιο, ας γίνει σε στάδιο» 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM