Απεργία την Πρωτομαγιά

Ταυτόχρονα έγκυες 9 νοσοκόμες μιας μαιευτικής κλινικής - Γεννούν την ίδια περίοδο

Ταυτόχρονα έγκυες 9 νοσοκόμες μιας μαιευτικής κλινικής - Γεννούν την ίδια περίοδο Facebook Twitter
3

Εννέα από τις νοσοκόμες της μαιευτικής μονάδας ενός νοσοκομείου στο Μέιν είναι ταυτόχρονα έγκυες και μάλιστα αναμένεται να γεννήσουν όλες περίπου την ίδια περίοδο. 

Οι νοσοκόμες του Maine Medical Center στο Πορτλαντ θα φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους το διάστημα μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου. 

«Όταν η καθεμιά από εμάς άρχισε να λέει, "Είμαι έγκυος", νομίζω πως κάθε φορά χαιρόμασταν και περισσότερο με την ανακοίνωση. Στηρίζουμε η μια την άλλη», σχολίασε η νοσοκόμα Εριν Γκρενιερ.  

Το νοσοκομείο ανακοίνωσε το ευτυχές γεγονός μέσω ανάρτησης στα social media, όπου συνεχάρη τις μέλλουσες μητέρες. Τις ευχές συνόδευε και μια φωτογραφία με οκτώ από τις εννέα εγκυμονούσες υπαλλήλους να δείχνουν χαρούμενες τις φουσκωμένες κοιλιές τους. 


Σε όσους ανησύχησαν πως αυτό ίσως σημαίνει ότι η μονάδα θα έχει έλλειψη προσωπικού το καλοκαίρι, το νοσοκομείο απάντησε: «Μην ανησυχείτε! Έχουμε σχέδιο».  

Οι νοσοκόμες στηρίζουν η μια την άλλη και λένε πως θα συνεχίσουν να το κάνουν μέχρι να γεννήσουν όλες τους. «Είναι πολύ ωραίο να έρχεσαι στην δουλειά και να βλέπεις επίσης έγκυες, που μιλάνε μεταξύ τους για τις εμπειρίες τους και όσα περνάνε», είπε η νοσοκόμα Αμάντα Σπέαρ. 

 
 
Διεθνή
3

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Δε μπορω να καταλαβω την σιγουρια σου, το πλαισιο προστασιας της εγκυου ειναι αρκετα αυστηρο. Μονο ζημια, οικονομικη και δημοσιοτητας, θα ειχε καποιος αν απελυε 9 εγκυους απο την εργασια του.
Σίγουρα αν απολυόντουσαν 9 έγκυοι υπάλληλοι του ιδίου εργοδότη, η δημόσια κατακραυγή θα ήταν ισχυρότατη, με όλα τα συνεπακόλουθα. Κάτι εξαιρετικά σπάνιο να γίνει, όπως εξαιρετικά σπάνια και η εν λόγω κατάσταση των εννέα εγκύων, παράλληλης, χρονικά, εγκυμοσύνης.Το σχόλιο μου, επί τη ευκαιρία του συγκεκριμένου γεγονότος, έχει να κάνει με την ελληνική πραγματικότητα, των συχνότατων περιπτώσεων που οι Έλληνες εργοδότες δυσανασχετούν και μόνο στη σκέψη εγκυμοσύνης των υπαλλήλων τους . Αυτό ίσχυε πάντα.Το πλαίσιο εργασιακής προστασίας της εγκύου όχι, δεν είναι τόσο αυστηρό όσο νομίζουμε ή τουλάχιστον, έγινε... ελαστικότερο.Πολύ πρόσφατα, στην Κρήτη, απολύθηκε μια εγκυμονούσα με την πρόφαση ότι δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά της. Φυσικά, ο πραγματικός λόγος ήταν η εγκυμοσύνη της. Έγινε δίκη και η απόφαση δικαίωσε την εργοδοτική πλευρά!... Η γυναίκα έκανε έφεση και αναμένεται η δίκη. Δεν τους ενδιαφέρει η αρνητική δημοσιότητα (αν και εφόσον υπάρχει, σπάνια δηλαδή). Για τους περισσότερους εργοδότες, η οικονομική ζημία σε περιπτώσεις εγκύων υπαλλήλων είναι η περίοδος που θα μείνει εκτός εργασίας (λίγο πριν τον τοκετό και μετά κατά τη διάρκεια της μητρικής άδειας), πολλές φορές αντικαθιστώντας για όλο αυτό το χρονικό διάστημα της απουσίας της, την θέση της με άλλο προσωρινό υπάλληλο πληρώνοντας, εννοείται, κι εκείνον. Άρα όλη αυτή η κατάσταση για εκείνους θεωρείται οικονομική ζημία, καθώς κατά της (αυτονόητα δικαιολογημένης) απουσία της η υπάλληλος-λεχώνα λαμβάνει τις αποδοχές της κανονικά.Όλο αυτό υπάγεται στην ελληνική-τριτοκοσμική, εργοδοτική αντίληψη και νοοτροπία.Διάβασε τα σχετικά άρθρα:Εργοδότης απέλυσε έγκυο από τη δουλειά, οργή από τα συνδικάτα:https://www.neakriti.gr/article/kriti/1503270/ergodotis-apeluse-eguo-apo-ti-douleia-orgi-apo-ergatika-sundikata/Απόφαση -“βόμβα” κρίνει νόμιμες τις απολύσεις εγκύων - Συνέβη και στην Κρήτη:https://www.neakriti.gr/article/kriti/1500582/apofasi-vomva-krinei-nomimes-tis-apoluseis-eguon-sunevi-kai-stin-kriti/