Σεισμός

«Έσκισα το προφυλακτικό. Σε μόλυνα» - Ο άντρας που έκανε όπλο του τον HIV

«Έσκισα το προφυλακτικό. Σε μόλυνα» - Ο άντρας που έκανε όπλο του τον HIV Facebook Twitter
O νεαρός Daryll Rowe που γνώριζε πως ήταν φορέας του HIV και είχε επιδοθεί σε μια εκστρατεία να μολύνει και άλλους άντρες με σεξ
0

Με ένα δυνατό ντοκιμαντέρ, το BBC ρίχνει φως στην σοκαριστική υπόθεση του Daryll Rowe, του κομμωτή από το Εδιμβούργο, που ήταν φορέας του HIV, και μόλυνε σκόπιμα άλλους άντρες.

Ο νεαρός Rowe είναι το πρώτο άτομο στο Ηνωμένο Βασίλειο που καταδικάστηκε μετά από την σκόπιμη μόλυνση ανδρών με HIV και τώρα κάποια από τα θύματά του αποφάσισαν να βγουν από την ανωνυμία για να μιλήσουν δημοσίως για πρώτη φορά.

Κάποιοι δεν έχουν καν αποκαλύψει στις οικογένειές τους τι τους έχει συμβεί και όλοι έχουν την ίδια ερώτηση: «Γιατί το έκανε;»

Για πάνω από 18 μήνες, ο Daryll Rowe εκτελούσε μια επικίνδυνη εκστρατεία με στόχο να ξεγελάσει τους άνδρες να κάνουν σεξ χωρίς προστασία μαζί του.  Κάποιες φορές τους ξεγελούσε και κάποιες σαμπόταρε τα προφυλακτικά με τρύπες  ή τα έσκιζε

Στο ντοκιμαντέρ του BBC αποκαλύπτεται το πώς ξεγέλασε τους ερωτικούς του συντρόφους με τα προφυλακτικά και αργότερα έστελνε κυνικά μηνύματα που έγραφε: «Έχετε HIV. Lol.».

«Έσκισα το προφυλακτικό. Σε μόλυνα» - Ο άντρας που έκανε όπλο του τον HIV Facebook Twitter
Daryll Rowe

Συνολικά 24 άνδρες τον ανέφεραν στην αστυνομία, αλλά κανείς δεν μπορεί ακόμη να πει με βεβαιότητα με πόσους ακόμη είχε κάνει σεξ ο Daryll Rowe. Ο ίδιος αρνήθηκε να δώσει περισσότερα στοιχεία, ακόμη και τώρα που έχει καταδικαστεί σε ισόβια.

Μέσα από ειλικρινείς και αποκαλυπτικές μαρτυρίες, εξετάζεται η καταστροφική επίδραση της ψυχολογικής κακοποίησης των θυμάτων, αλλά και το πώς η μητέρα του Daryll Rowe, Jacqui, προσπαθεί να κατανοήσει τα εγκλήματα του γιου της.

Στο BBC μίλησε τηλεφωνικά από τη φυλακή και ο Daryll ο οποίος είπε: «Θα ήθελα να πω στους άντρες στη Σκωτία και στην Αγγλία ότι λυπάμαι πραγματικά για τη συμπεριφορά μου, επειδή ήμουν τόσο απερίσκεπτος. Το βασικότερο είναι ότι ελπίζω ότι θα μπορέσουν να με συγχωρήσουν μια μέρα και θα προσπαθήσουν να ζήσουν μια ευτυχισμένη ζωή και να το αφήσουν πίσω τους».

Την περίοδο για την οποία κατηγορείται ότι προσπάθησε να μεταδώσει τον ιό, ο αμερικανός Rowe είχε μετακομίσει στο Μπράιτον ενώ είναι γνωστό πως διαγνώστηκε με HIV τον Απρίλιο του 2015, εποχή που ζούσε στο Εδιμβούργο. Μία κλινική για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα τον ενημέρωσε ότι ένας πρώην εραστής του είχε τον ιό.

Καθώς ήρθε στο προσκήνιο η υπόθεση, είχαν σοκάρει οι λεπτομέρειες καθώς αποκαλύφθηκε πως οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ανταποκρινόταν θετικά στην διάγνωση, αλλά τους ανησύχησε η άρνησή του να εμβολιαστεί για κοινές ασθένειες, στις οποίες είναι αρκετά ευαίσθητοι όσοι είναι φορείς του HIV, όπως π.χ. η πνευμονία.

Επιπλέον ο νεαρός κομμωτής αρνήθηκε να λάβει θεραπεία με αντιρετροϊκά φάρμακα, η οποία ως γνωστόν μπορεί να καταστείλει την εξάπλωση του ιού και να κάνει τους φορείς μη μεταδοτικούς.

«Τον προειδοποίησαν ότι μπορούσε να διωχθεί για προσπάθεια μετάδοσης (σ.σ. του HIV), ή να θέσει σε κίνδυνο κάποιον άλλο» ανέφερε στο δικαστήριο η εισαγγελέας Caroline Carberry και πρόσθεσε: «Είπε στους γιατρούς ότι δεν επρόκειτο να κάνει σεξ χωρίς προφυλάξεις ξανά, αλλά απέτυχε να παραστεί σε κάποιο από τις επόμενα ραντεβού στο Εδιμβούργο αφού είχε ήδη φύγει για το Μπράιτον».

Ο Lenny είναι ένας από τους πέντε άντρες που δημοσίως μίλησε για το πώς ο Daryll Rowe τον ξεγέλασε:

 
Διεθνή
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ