Μια 21χρονη γυναίκα καταγγέλλει πως την απείλησαν ότι θα κατέβαινε από μια πτήση στο αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ επειδή τα ρούχα της ήταν ακατάλληλα.

 

Η Emily O'Connor, λογίστρια από τη Βρετανία, πετούσε με την Thomas Cook Airlines με προορισμό την Τενερίφη στις 2 Μαρτίου.

 

Φορώντας ένα μαύρο τοπ και μακρύ παντελόνι, πέρασε κανονικά από το αεροδρόμιο χωρίς πρόβλημα, αλλά μέσα στο αεροπλάνο έγινε η παρατήρηση.

 

Κατά την επιβίβαση στο αεροσκάφος, το πλήρωμα καμπίνας την χαιρέτησε κανονικά και στη συνέχεια προχώρησε προς τη θέση της.

 

Η O'Connor δήλωσε στην Independent: «Είχα κάνει μόνο μερικά βήματα όταν ένα από τα μέλη του πληρώματος καμπίνας είπε:"Με συγχωρείτε, δεν είστε ντυμένη κατάλληλα και δεν συμμορφώνεστε με τον κώδικα μας"».

 

Στη συνέχεια της έδειξε ένα αντίγραφο περιοδικού του αεροπλάνου, το οποίο έχει μια σημείωση στη σελίδα 113: «Οι πελάτες που φορούν ακατάλληλη ενδυμασία (συμπεριλαμβανομένων ρούχων με προσβλητικά συνθήματα ή εικόνες) δεν θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν αν δεν είναι δυνατή η αλλαγή ρούχων».

 

Έπειτα ένα μέλος του πληρώματος της είπε: «Αν δεν αλλάξετε, θα σας βγάλουμε από την πτήση».

 

Η O'Connor αποφάσισε όμως να αντιδράσει και στράφηκε προς τους επιβάτες  ρωτώντας δυνατά: «Με συγχωρείτε. Μήπως προσβάλλω κανέναν; Εάν ναι, με μεγάλη μου χαρά να καλυφθώ». Κανείς δεν απάντησε.

 

Σε αυτό το σημείο, ένα μέλος του πληρώματος θαλάμου επιβατών τη ρώτησε πού είναι η τσάντα της και έδειξε έτοιμος να την απομακρύνει. Η ξαδέλφη της η οποία ταξίδευε μαζί της επενέβη και της έβαλε ένα τζάκετ και κάπου εκεί έληξε το περιστατικό. Ωστόσο λίγο μετά από τα μεγάφωνα ακούστηκε ανακοίνωση που έλεγε ότι οποίος επιβάτης δεν ακολουθεί τους ενδυματολογικούς κανόνες δεν θα μπορούσε να ταξιδέψει.

 

 

 

Η O'Connor αναστατώθηκε καθώς καταλάβει ότι είχε στοχοποιηθεί και λέει πως δίπλα της ένας άντρας φορούσε ένα πολύ κοντό σορτς  που έδειχνε περισσότερη σάρκα.

 

Η O'Connor πέταξε πίσω από την Τενερίφη στο Μπέρμιγχαμ μια εβδομάδα αργότερα με την Thomas Cook Airlines και φόρεσε τα ίδια ρούχα. Κανείς δεν της είπε τίποτα.

 

Ενώ οι αεροπορικές εταιρείες καθορίζουν συνήθως τα πρότυπα, οι όροι και οι προϋποθέσεις της Thomas Cook Airlines δεν περιέχουν καμία ένδειξη για ενδυμασία. Ο αερομεταφορέας έχει ορισμένους κανόνες σχετικά με τη συμπεριφορά των επιβατών.

 

Ένας εκπρόσωπος για τον Thomas Cook είπε: «Λυπούμαστε που αναστατώσαμε την κυρία O'Connor. Είναι σαφές ότι θα μπορούσαμε να χειριστούμε καλύτερα την κατάσταση. Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, έχουμε μια πολιτική για την ενδυμασία . Αυτό ισχύει εξίσου για άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών χωρίς διακρίσεις. Τα πληρώματά μας έχουν το δύσκολο καθήκον να εφαρμόσουν αυτήν την πολιτική και δεν το κάνουν  πάντα σωστά».

 

Η 21χρονη πάντως αποκάλεσε το περιστατικό ως «την πιο σεξιστική, μισογυνίστικη και ντροπιαστική εμπειρία της ζωής της».