Ζευγάρι στο Ιράν συνελήφθη εξαιτίας μιας δημόσιας πρότασης γάμου

Ζευγάρι στο Ιράν συνελήφθη εξαιτίας μιας δημόσιας πρότασης γάμου Facebook Twitter
1

Ένα ζευγάρι από το Ιράν συνελήφθη επειδή αρραβωνιάστηκαν δημοσίως σε ένα εμπορικό κέντρο μπροστά στο πλήθος που τους χειροκροτούσε. 

Το βίντεο με την πρόταση γάμου στην πόλη Αράκ έγινε viral στα social media και τους δείχνει να στέκονται όρθιοι μέσα σε έναν κύκλο από ροδοπέταλα. 

Αφού η γυναίκα λέει το «ναι», στη συνέχεια φαίνεται να αγκαλιάζει τον σύντροφό της με όσους βρίσκονταν εκεί να φωνάζουν και να χειροκροτούν με ενθουσιασμό. 


Ωστόσο η χαρά τους δεν κράτησε για πολύ αφού λίγο αργότερα συνελήφθησαν, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία, παραβίασαν τις ισλαμικές αρχές. 

Οι δημόσιες εκδηλώσεις στοργής απαγορεύονται αυστηρά από τους ιρανικούς νόμους του Ισλάμ. 

Ο Μαχμούτ Καλάτζι, επικεφαλής της αστυνομίας, είπε στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars πως το ζευγάρι συνελήφθη «κατόπιν δημόσιας απαίτησης». Λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση. 

Το περιστατικό πυροδότησε έντονη διαμάχη στα social media σχετικά με την δημόσια πρόταση γάμου και τους γενικότερους κοινωνικούς περιορισμούς στη χώρα. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"marriage proposals in contradiction to Islamic rituals... based on decadent Western culture..." Αυτή ακριβώς είναι συμπυκνωμένα η ουσία του τρόπου ζωής και οπτικής των ισλαμικών χωρών που θα έπρεπε να κάνει το Δυτικό Κόσμο πολύ πιο αυστηρό και σκεπτικιστή ως προς την υποδοχή πληθυσμών από αυτές και τη χορήγηση άδειας παραμονής, ιθαγένειας κλπ. Χώρια που ο ίδιος ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός είναι προσβλητικός και απαράδεκτος... Κατά τα άλλα πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να γινόμαστε θυσία στο βωμό της πολιτικής ορθότητας απέναντι τους...