Ξανά στόχος βανδάλων ο τάφος του Μαρξ στο Λονδίνο

Ξανά στόχος βανδάλων ο τάφος του Μαρξ στο Λονδίνο Facebook Twitter
0

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, βάνδαλοι βεβήλωσαν τον τάφο του Καρλ Μαρξ στο κοιμητήριο του Χαίγκειτ στο Λονδίνο.

Οι άγνωστοι έγραψαν με κόκκινη μπογιά τις λέξεις «δόγμα του μίσους» και «αρχιτέκτονας της γενοκτονίας».

Η νέα επίθεση στο μνημείο έγινε λιγότερο από δύο εβδομάδες από την πρώτη βεβήλωση, κατά την οποία άγνωστοι επιχείρησαν να καταστρέψουν με σφυρί την μαρμάρινη επιγραφή που φέρει το όνομα του Μαρξ.

Επισκέπτες του κοιμητηρίου δήλωσαν στην εφημερίδα Guardian σοκαρισμένοι από την βεβήλωση του μνημείου. Ο Μάξουελ Μπλόουφιλντ , ο οποίος εργάζεται για το Βρετανικό Μουσείο, δήλωσε ότι ο δράστης «είναι προφανώς κάποιος που στέκεται πολύ επικριτικά κατά του Μαρξ και στην ιστορία του. Απλώς εκπλήσσομαι που κάποιος το 2019 αισθάνεται ότι χρειάζεται να κάνει κάτι τέτοιο», είπε.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δεν έχουν γίνει συλλήψεις για την πρώτη βεβήλωση του τάφου του Μαρξ στις 4 Φεβρουαρίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΑΝΝΑΒΗ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους περιορισμούς για τη μαριχουάνα χωρίς να τη νομιμοποιεί

Μέχρι σήμερα, η μαριχουάνα βρισκόταν στην κατηγορία I, μαζί με ουσίες όπως η ηρωίνη και το LSD, που θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνες και χωρίς αποδεδειγμένη ιατρική χρήση
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ALIBABA

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Ιατρικά δεδομένα 500.000 ανθρώπων προσφέρονταν για πώληση στον κινεζικό ιστότοπο Alibaba

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Βρετανό υπουργό, Ίαν Μάρεϊ, τα δεδομένα είχαν ληφθεί νόμιμα από πιστοποιημένους οργανισμούς, γεγονός που αποτελεί και την κύρια ανησυχία
THE LIFO TEAM