Τζασίντα Άρντερν: «Είμαι μητέρα, όχι υπερήρωας, κάνω και λάθη»

1

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, θεωρείται από τα πλέον συμπαθή πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής και αυτό το οφείλει κυρίως στην ειλικρίνεια και την αμεσότητά της. 

Δεν είναι είδηση ότι έχει κάνει το κοινοβούλιο της χώρας της ένα μέρος πιο φιλικό για τις γυναίκες και τις μητέρες, ενώ η ίδια -πέρα απ' όσα η κοινή γνώμη είχε συνηθίσει να βλέπει από τις γυναίκες πολιτικούς- δεν διστάζει να πει αλήθειες για τη μητρότητα και την απαιτητική καθημερινότητα ενός γονιού. 

"Δεν είναι εύκολο να τρέχεις με το μωρό στην αγκαλιά και τα είδη ανάγκης του κρεμασμένα στα χέρια να μπεις στο αεροπλάνο, να προλάβεις να διαβάσεις τις εφημερίδες και να τρέξεις για όλα τα υπόλοιπα. Είναι πολύ δύσκολο και κάποιες στιγμές πραγματικά ακατόρθωτο, αλλά είναι μια εμπειρία γνώριμη σε όλες τις γυναίκες που δουλεύουν και προσπαθούν να φέρουν βόλτα και την οικογένεια", είπε σε συνέντευξή της στο BBC η Άρντερν. 

Όταν ρωτήθηκε για το τι είναι πιο δύσκολο, να είναι πολιτικός ή μητέρα και πάλι δεν προσπάθησε να εξάρει το ένα, μειώνοντας το άλλο, κάνοντας λόγο για δύο διαφορετικούς ρόλους. "Εισπράττεις διαφορετική χαρά από το να είσαι μαμά και άλλες χαρές από τη δουλειά σου. Η κόρη μου είναι το τέλειο αντίδοτο μετά από μία εξοντωτική μέρα. Είναι εύκολο να λες ότι κουβαλάς τον κόσμο στους ώμους σου όλη μέρα -πόσω μάλλον την τύχη μιας χώρας-, αλλά και μόνο που μου γελάει μου δίνει προοπτική", λέει γελώντας. 

"Φυσικά και νιώθω ενοχές ότι δεν είμαι αρκετά μαζί. Όπως νιώθουν όλοι οι γονείς θέλω να πιστεύω. Όπως νιώθουμε ότι μπορεί να μην είμαστε καλοί γιοι ή κόρες, καλοί φίλοι ή συνεργάτες, καλοί επαγγελματίες. Μητέρα είμαι, όχι υπερήρωας", κατέληξε. 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ζω για την ημέρα που μία εργαζόμενη μητέρα θα ερωτηθεί για την "πολυπλοκότητα των ρόλων της" και θα απαντήσει: "Για εμένα δεν υπάρχει καμία πολυπλοκότητα, γιατί έχω μόνο έναν ρόλο: αυτόν της εργαζόμενης. Με τους ρόλους της μητέρας και της νοικοκυράς δεν ασχολούμαι, γιατί το μεγάλωμα των παιδιών και τις δουλειές του σπιτιού τά έχει αναλάβει ο άντρας μου. Ότι δηλαδή θεωρείται αυτονόητο για τους εργαζόμενους πατέρες, τόσο αυτονόητο μάλιστα που κανείς δεν τούς ρωτάει σε συνεντεύξεις για την "πολυπλοκότητα των ρόλων τους".