Αεροπειρατεία με δεκάδες ομήρους στη Σιβηρία

Αεροπειρατεία με δεκάδες ομήρους στη Σιβηρία Facebook Twitter
0

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στη Σιβηρία όπου σημειώθηκε αεροπειρατεία σε πτήση της Aeroflot. Ο δράστης, που συνελήφθη από τις αρχές, κρατούσε ομήρους τους 69 επιβάτες και το επταμελές πλήρωμα της πτήσης SU1515.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, ο 41χρονος δράστης απαιτούσε από τους πιλότους να προσγειωθούν στο Αφγανιστάν αλλά εκείνοι τον έπεισαν ότι το αεροσκάφος χρειαζόταν ανεφοδιασμό.

Τελικώς το αεροπλάνο τύπου Boeing 737 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της πόλης Khanty-Mansiysk, 240 χιλιόμετρα από τον προορισμό του στη Μόσχα, και στο αεροδρόμιο έσπευσαν αμέσως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (δέκα κλιμάκια) για να αντιμετωπίσουν το περιστατικό. 

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Interfax, ο δράστης είναι «πιθανότατα» πνευματικά ασταθής και στο παρελθόν έχει συλληφθεί για ανάρμοστη συμπεριφορά υπό την επήρεια μέθης. 

Αρχικές αναφορές ήθελαν τον δράστη με επώνυμο Πάβελ (το βαφτιστικό του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό) να είναι ένοπλος αλλά το Russia Today μεταδίδει τώρα ότι τελικά ο άνδρας δεν έφερε όπλο. 

Ο 41χρονος θα βρεθεί τώρα αντιμέτωπος με την κατηγορία της αεροπειρατείας, για την οποία ο ρωσικός νόμος προβλέπει ποινή κάθειρξης έως και 8 ετών. Στις περιπτώσεις ένοπλης αεροπειρατείας όπου έχει γίνει χρήση βίας, οι δράστες τιμωρούνται ακόμα και 12ετή ποινή κάθειρξης. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM