Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στη Σιβηρία όπου σημειώθηκε αεροπειρατεία σε πτήση της Aeroflot. Ο δράστης, που συνελήφθη από τις αρχές, κρατούσε ομήρους τους 69 επιβάτες και το επταμελές πλήρωμα της πτήσης SU1515.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, ο 41χρονος δράστης απαιτούσε από τους πιλότους να προσγειωθούν στο Αφγανιστάν αλλά εκείνοι τον έπεισαν ότι το αεροσκάφος χρειαζόταν ανεφοδιασμό.

 

Τελικώς το αεροπλάνο τύπου Boeing 737 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της πόλης Khanty-Mansiysk, 240 χιλιόμετρα από τον προορισμό του στη Μόσχα, και στο αεροδρόμιο έσπευσαν αμέσως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (δέκα κλιμάκια) για να αντιμετωπίσουν το περιστατικό. 

 

 

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Interfax, ο δράστης είναι «πιθανότατα» πνευματικά ασταθής και στο παρελθόν έχει συλληφθεί για ανάρμοστη συμπεριφορά υπό την επήρεια μέθης. 

 

Αρχικές αναφορές ήθελαν τον δράστη με επώνυμο Πάβελ (το βαφτιστικό του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό) να είναι ένοπλος αλλά το Russia Today μεταδίδει τώρα ότι τελικά ο άνδρας δεν έφερε όπλο. 

 

Ο 41χρονος θα βρεθεί τώρα αντιμέτωπος με την κατηγορία της αεροπειρατείας, για την οποία ο ρωσικός νόμος προβλέπει ποινή κάθειρξης έως και 8 ετών. Στις περιπτώσεις ένοπλης αεροπειρατείας όπου έχει γίνει χρήση βίας, οι δράστες τιμωρούνται ακόμα και 12ετή ποινή κάθειρξης.