Mέι: Ώρα να ενωθούμε για να πραγματοποιήσουμε το Brexit

Mέι: Ώρα να ενωθούμε για να πραγματοποιήσουμε το Brexit Facebook Twitter
0

Αποφασισμένη να υλοποιήσει την εντολή που δόθηκε από το δημοψήφισμα του 2016 για Brexit εμφανίστηκε η Τερέζα Μέι, μετά την νίκη της στη χθεσινή ψηφοφορία της πρότασης μομφής των Εργατικών. 

«Είναι ώρα να παραμερίσουμε το ατομικό συμφέρον. (...) Είναι ώρα να ενωθούμε, να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον και να υλοποιήσουμε το Brexit», είπε η πρωθυπουργός σε δήλωση της χθες από την Downing Street. Υποσχέθηκε επίσης πως τις επόμενες μέρες θα έχει συναντήσεις με βουλευτές «από το μεγαλύτερο δυνατό φάσμα απόψεων. 

Νωρίτερα, ο Τζέρεμι Κόρμπιν ανέφερε πως θα αρνηθεί την πρόταση αν δε βγει από το τραπέζι το ενδεχόμενο για Brexit χωρίς συμφωνία, το λεγόμενο no deal. 

Για τη στάση του Κόρμπιν η Μέι σχολίασε πως «Είμαι απογοητευμένη που ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος έχει έως τώρα επιλέξει να συμμετάσχει, όμως η πόρτα παραμένει ανοικτή. Δε θα είναι μία εύκολη αποστολή, αλλά οι βουλευτές ξέρουν πως έχουν την υποχρέωση να δράσουν για το εθνικό συμφέρον, να φτάσουν σε μία συναίνεση και να τα καταφέρουν». 

Ο κοινοβουλευτικός επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, Ίαν Μπλάκφορντ και ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Βινς Κέιμπλ, αποδέχθηκαν την πρόσκληση της πρωθυπουργού.  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ