Δύο τουρίστριες βρέθηκαν άγρια δολοφονημένες στο Μαρόκο

Δύο τουρίστριες βρέθηκαν άγρια δολοφονημένες στο Μαρόκο Facebook Twitter
0

Δυο τουρίστριες βρέθηκαν νεκρές στο νότιο Μαρόκο με τραύματα από μαχαίρι στο λαιμό τους, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι αρχές του βασιλείου.

Τα πτώματα των δύο γυναικών, μίας υπηκόου Δανίας και μίας Νορβηγίας, εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρας σε απομονωμένη ορεινή περιοχή 10 χιλιόμετρα από το Ιμλίλ, ένα μικρό χωριό στον Άνω Άτλαντα, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Διενεργείται έρευνα για να «εξιχνιαστούν οι συνθήκες αυτής της εγκληματικής πράξης», πρόσθεσε η ίδια πηγή, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Ο μαροκινός Τύπος έκανε λόγο περί «ειδεχθούς εγκλήματος».

Μεγάλη δύναμη των υπηρεσιών ασφαλείας έχει αναπτυχθεί στην περιοχή και οι εκδρομές σε αυτήν ανεστάλησαν, μετέδωσαν μαροκινά ΜΜΕ.

Ο Άνω Άτλας έχει τεράστια φήμη για τα μονοπάτια του και κάθε χρόνο προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες.

Η αγροτική κοινότητα Ιμλίλ αποτελεί για πολλούς από αυτούς το σημείο συγκέντρωσης και αναχώρησης για την ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή της βόρειας Αφρικής, το Όρος Τούμπκαλ (4.167 μέτρα), 82 χιλιόμετρα νότια του Μαρακές.

Ο τουρισμός είναι τομέας-κλειδί για τη μαροκινή οικονομία: εισφέρει το 10% του ΑΕΠ και σε αυτόν απασχολείται το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό των Μαροκινών μετά τη γεωργία. Έπειτα από πολλά χρόνια στασιμότητας, το Μαρόκο κατέγραψε ιστορικό υψηλό ως προς τις αφίξεις τουριστών το 2017, με 11,35 εκατ. επισκέπτες, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το όριο των 11 εκατομμυρίων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM