Στρασβούργο: Δεν επιβεβαιώνονται τα σενάρια για «τρομοκρατικά κίνητρα» του δράστη

Στρασβούργο: Δεν επιβεβαιώνονται τα σενάρια για «τρομοκρατικά κίνητρα» του δράστη Facebook Twitter
EPA
0

Δεν επιβεβαιώνεται, προς το παρόν, η υπόθεση περί «τρομοκρατικών κινήτρων» πίσω από την χθεσινή, αιματηρή επίθεση στο Στρασβούργο. 

Από την επίθεση, τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και 12 τραυματίστηκαν ενώ η κυβέρνηση της χώρας έθεσε τη Γαλλία σε «κατάσταση συναγερμού». Ωστόσο σήμερα το πρωί, ο Γάλλος υφυπουργός Εσωτερικών Λοράν Νουνιές, συνέστησε «προσοχή» ως προς την χρήση του όρου «τρομοκρατία» για το περιστατικό. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο France Inter ο Νουνιές είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω. Πρόκειται για ένα άτομο γνωστό για ποινικά αδικήματα, δεν υπήρχαν όμως ενδείξεις ότι ήταν έτοιμος να περάσει σε τρομοκρατική δράση. Καταδικάστηκε επανειλημμένα σε φυλάκιση και εκεί ριζοσπαστικοποιήθηκε σε ό,τι αφορά τη θρησκεία και την πρακτική της, και γι' αυτό είχε φάκελο « S», δηλαδή ήταν υπό παρακολούθηση. Παρουσίαζε ενδείξεις ότι είχε ροπή προς την τρομοκρατία αλλά δεν είχε περάσει στην τρομοκρατική δράση, γι αυτό δεν παρακολουθείτο».

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί ότι υπήρξαν τρομοκρατικά κίνητρα για την επίθεση στο Στρασβούργο, γι' αυτό συνιστώ μεγάλη προσοχή επ'αυτού», κατέληξε.

Εκατοντάδες στελέχη της γαλλικής αστυνομίας και των ένοπλων δυνάμεων συμμετέχουν στην επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ενόπλου.

Περίπου 350 άνδρες, ανάμεσά τους 100 μέλη της δικαστικής αστυνομίας, μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και στρατιωτικοί, καταδιώκουν τον ένοπλο, με την υποστήριξη δύο ελικοπτέρων, όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ