Politico: Ο Γκρούεφσκι διέφυγε με όχημα της ουγγρικής πρεσβείας

Politico: Ο Γκρούεφσκι διέφυγε με όχημα της ουγγρικής πρεσβείας Facebook Twitter
EPA
0

Στις συνθήκες διαφυγής του Νικόλα Γκρούεφσκι, προκειμένου να μην εκτίσει τη διετή ποινή φυλάκισής του εστιάζει σήμερα το Politico.

Ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ διέφυγε στην Ουγγαρία, όπου ζήτησε πολιτικό άσυλο.

«Τις τελευταίες ημέρες έχω λάβει αναρίθμητες απειλές για τη ζωή μου. Τώρα είμαι στη Βουδαπέστη όπου και ζήτησα πολιτικό άσυλο από τις ουγγρικές Αρχές. Θα παραμείνω πάντα πιστός στην υπόθεση της Μακεδονίας και ποτέ δεν θα την εγκαταλείψω» έγραψε ο κ. Γκρούεφσκι στον λογαριασμό του στο Facebook.

Το Politico διερωτάται χαρακτηριστικά, πώς ο Γκρουέφσκι κατάφερε να περάσει τα σύνορα και να φτάσει στην Ουγγαρία, γνωστή «για την "αλλεργία" της στους αιτούντες άσυλο», παρόλο που το διαβατήριό του είχε κατασχεθεί.

Το Balkan Insight αναφέρει ότι ο πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ, που είναι πολιτικός σύμμαχος του Ούγγρου πρωθυπουργού Ορμπαν, έφτασε στην Ουγγαρία περνώντας από την Αλβανία και το Μαυροβούνιο, επιβαίνοντας σε όχημα που ανήκε στην ουγγρική πρεσβεία στην Αλβανία.

Από την πλευρά τους οι αλβανικές αρχές δηλώνουν ότι κατά τη στιγμή διέλευσης του οχήματος δεν είχε ακόμα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Γκρούεφσκι. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM