Έφθασε στην κυπριακή ΑΟΖ το πλοίο-γεωτρύπανο της Exxon Mobile

Έφθασε στην κυπριακή ΑΟΖ το πλοίο-γεωτρύπανο της Exxon Mobile Facebook Twitter
Φωτογραφία: Μarinetraffic.com
0

Νωρίτερα του αναμενόμενου έφθασε το πλοίο-γεωτρύπανο της Exxon Mobile στο στόχο «Δελφίνη», εντός του Οικοπέδου 10 της κυπριακής ΑΟΖ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος», επειδή όλα κύλησαν ομαλά, το γεωτρύπανο Stena Icemax έφτασε, χθες το βράδυ, πάνω από τον στόχο μία περίπου ώρα πριν την από καιρό προγραμματισμένη ώρα άφιξης.

Με την ασφαλή άφιξη του γεωτρύπανου ολοκληρώθηκε το πρώτο και σημαντικό στάδιο του πολύμηνου σχεδιασμού που είχε, μεταξύ άλλων, ως στόχο την ασφαλή και ανεμπόδιστη πλεύση του Stena Icemax. 

Άλλωστε είναι νωπές οι εμπειρίες από τις προηγούμενες έξι γεωτρήσεις και ειδικά οι τουρκικές προκλήσεις

Ήδη, το πρώτο σκάφος υποστήριξης που αναχώρησε από το λιμάνι Λεμεσού πλησιάζει στο γεωτρύπανο, ενώ δεύτερο πλοίο υποστήριξης βρίσκεται καθ οδό για μεταφορά των πρώτων προμηθειών και εξοπλισμού.

Οι όποιες κινήσεις διεξάγονται υπό την στενή παρακολούθηση των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ισχυρή παρουσία με πολεμικά πλοία στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και με πτήσεις κατασκοπευτικών.

Τα μηνύματα έχουν σταλεί προς την Άγκυρα μέσα από διάφορα κανάλια, ενώ εντός της εβδομάδας θα επισκεφθεί τη Λευκωσία ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για θέματα ενέργειας, Φράνσις Φάνον.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ