Σημαντικά προσωπικά αντικείμενα και επιστημονικά κείμενα του Στίβεν Χόκινγκ βγαίνουν σε διαδικτυακή δημοπρασία από τον οίκο Christie's.

 

Συνολικά θα δημοπρατηθούν 22 αντικείμενα.

 

Ανάμεσα τους το αυθεντικό κείμενο της διδακτορικής του διατριβής για την προέλευση του σύμπαντος, ένα σενάριο από τη συμμετοχή του στη σειρά «Τhe Simpsons», ακόμα και ένα από τα πρώτα αναπηρικά αμαξίδια που χρησιμοποιούσε. 

 

Πρόκειται για ένα τμήμα της ευρύτερης  σειράς δημοπρασιών που ονομάζεται «Στους ώμους των Γιγάντων: Νεύτωνας, Δαρβίνος, Αϊνστάιν, Χόκινγκ», η οποία ξεκινά στις 31 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 8 Νοεμβρίου. 

 

Η μεγαλύτερη τιμή εκκίνησης αφορά την διδακτορική διατριβή του επιστήμονα, την οποία κατέθεσε στο Κέμπριτζ το 1965.

 

Αφορούσε τη βασική σύλληψη του Χόκινγκ πως το σύμπαν επεκτείνεται. Η δημοπράτηση της θα ξεκινήσει από τα 126.000 δολάρια. 

 

 

 

Ένα από τα πιο ασυνήθιστα αντικείμενα της δημοπρασία είναι ένα από τα πρωτοποριακά ηλεκτρικά αναπηρικά αμαξίδια που ο Χόκινγκ χρησιμοποιούσε από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, έως τα μέσα της επόμενης δεκαετίας.

 

Η αξία της εκτιμάται από 12.600 δολάρια έως 18.900.

 

 

 

Υπάρχουν και αντικείμενα με πιο οικονομική τιμή εκκίνησης, όπως ένα μπουφάν ή μια πρόσκληση σε ομιλία του μεγάλου φυσικού, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Μάρτιο, σε ηλικία 76 ετών. 

 

Mε πληροφορίες από CNBC