Η Μαλαισία αποφάσισε να καταργήσει τη θανατική ποινή

Η Μαλαισία αποφάσισε να καταργήσει τη θανατική ποινή Facebook Twitter
0

Να καταργήσει τη θανατική ποινή αποφάσισε η κυβέρνηση της Μαλαισίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Μαλαισιανός υπουργός Ενημέρωσης Γκόμπιντ Σινγκ Ντέο. 

Πρόκειται για μια μεταρρύθμιση την οποία αμέσως χαιρέτισαν οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η κυβέρνηση συμφώνησε να καταργήσει τη θανατική ποινή», δήλωσε ο Ντέο. «Ελπίζω ότι θα προχωρήσουμε άμεσα στην τροποποίηση του νόμου», πρόσθεσε.

Περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι αναμένουν να εκτελεστούν στη Μαλαισία, όπου η θανατική ποινή επιβάλλεται σε μια σειρά από εγκλήματα, από φόνους και απαγωγές, ως την κατοχή όπλων και τη διακίνηση ναρκωτικών.

Η κυβέρνηση της χώρας επέλεξε να καταργήσει την εσχάτη των ποινών εξαιτίας της μεγάλης αντίθεσης των πολιτών της Μαλαισίας στην εφαρμογή της θανατικής ποινής.

«Η θανατική ποινή είναι βάρβαρη και απίστευτης σκληρότητας», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο Ν. Σουρεντράν της οργάνωσης προάσπισης ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Συνήγοροι για την Ελευθερία».

Στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας η θανατική ποινή έχει καταργηθεί μόνο στην Καμπότζη, τις Φιλιππίνες και το Ανατολικό Τιμόρ.

«Είναι μια θετική κίνηση για τη Μαλαισία καθώς ελπίζουμε ότι περισσότερες χώρες, κυρίως στη νοτιοανατολική Ασία, θα σταματήσουν σταδιακά τις εκτελέσεις», τόνισε από την πλευρά του ο Ουσμάν Χαμίντ, διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας Ινδονησίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ