Τσαβούσογλου: Εργαζόμαστε για επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στην Ιντλίμπ

Τσαβούσογλου: Εργαζόμαστε για επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στην Ιντλίμπ Facebook Twitter
0

Η Τουρκία εργάζεται για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πρόσθεσε ακόμη πως η Άγκυρα είναι έτοιμη για συνεργασία εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ιντλίμπ.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πακιστανό ομόλογό του, ο Τσαβούσογλου είπε πως ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα μιλήσει τη Δευτέρα για το θέμα με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τους ηγέτες του Ιράν και της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα στην Τεχεράνη, όμως δεν μπόρεσε να αποσπάσει μια δέσμευση για κατάπαυση του πυρός.

Η επαρχία Ιντλίμπ, η οποία ελέγχεται από αντάρτες και τζιχαντιστές βρίσκεται στη βορειο-δυτική Συρία και συνορεύει με την Τουρκία.

Τα εδάφη της συριακής επαρχίας έγιναν τις τελευταίες ημέρες στόχος βομβαρδισμών του πυροβολικού του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ και ρωσικών αεροπορικών επιδρομών.

Η Τουρκία, η οποία υποστηρίζει του Σύρους αντάρτες, φοβάται νέες ροές προσφύγων προς τα σύνορά της, την στιγμή που έχει υποδεχθεί ήδη περισσότερα από 3 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ