Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι σημειώθηκε «πρόοδος» στις συνομιλίες για την «περαιτέρω ενίσχυση του προγράμματος» δανεισμού και προώθησης μεταρρυθμίσεων στην Αργεντινή. 

 

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συναντήθηκε την Τρίτη με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών της Αργεντινής Νικολάς Ντουχόβνε. 

 

Οι διαπραγματεύσεις της Αργεντινής με το ΔΝΤ πραγματοποιούνται εν μέσω της συνεχιζόμενης αναταραχής στις αγορές και της οικονομικής κρίσης που έχουν φέρει αυτή τη χώρα της Λατινικής Αμερικής σε εξαιρετικά δυσχερή θέση.

 

«Οι συνομιλίες μας θα συνεχιστούν τώρα σε τεχνικό επίπεδο και, όπως έχει ειπωθεί ήδη, ο κοινός μας στόχος είναι να επιτύχουμε μια ταχεία ολοκλήρωση για να παρουσιαστεί μια πρόταση στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ», είπε η Λαγκάρντ μετά τη συνάντησή της με τον Ντουχόβνε και τον υποδιοικητή της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής (BCRA) Γκουστάβο Κανιονέρο.

 

Ο Νικολάς Ντουχόβνε από την πλευρά του σημείωσε ότι ελπίζει πως το Συμβούλιο θα ψηφίσει μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου μια νέα συμφωνία για τη χορήγηση περαιτέρω οικονομικής υποστήριξης για να καθησυχαστούν οι φόβοι των επενδυτών.

 

Ο Ντουχόβνε επανέλαβε ότι σκοπός είναι να αναθεωρηθεί και να βελτιωθεί η συμφωνία που είχε συναφθεί ανάμεσα στο Μπουένος Άιρες και το Ταμείο τον Ιούνιο.

 

«Προσπαθούμε να επιτύχουμε την ψήφισή του από το Συμβούλιο (...) μέσα στο δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr