Λαγκάρντ: Πρόοδος στις συνομιλίες για ενίσχυση του προγράμματος δανεισμού της Αργεντινής

Λαγκάρντ: Πρόοδος στις συνομιλίες για ενίσχυση του προγράμματος δανεισμού της Αργεντινής Facebook Twitter
0

Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι σημειώθηκε «πρόοδος» στις συνομιλίες για την «περαιτέρω ενίσχυση του προγράμματος» δανεισμού και προώθησης μεταρρυθμίσεων στην Αργεντινή. 

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συναντήθηκε την Τρίτη με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών της Αργεντινής Νικολάς Ντουχόβνε. 

Οι διαπραγματεύσεις της Αργεντινής με το ΔΝΤ πραγματοποιούνται εν μέσω της συνεχιζόμενης αναταραχής στις αγορές και της οικονομικής κρίσης που έχουν φέρει αυτή τη χώρα της Λατινικής Αμερικής σε εξαιρετικά δυσχερή θέση.

«Οι συνομιλίες μας θα συνεχιστούν τώρα σε τεχνικό επίπεδο και, όπως έχει ειπωθεί ήδη, ο κοινός μας στόχος είναι να επιτύχουμε μια ταχεία ολοκλήρωση για να παρουσιαστεί μια πρόταση στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ», είπε η Λαγκάρντ μετά τη συνάντησή της με τον Ντουχόβνε και τον υποδιοικητή της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής (BCRA) Γκουστάβο Κανιονέρο.

Ο Νικολάς Ντουχόβνε από την πλευρά του σημείωσε ότι ελπίζει πως το Συμβούλιο θα ψηφίσει μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου μια νέα συμφωνία για τη χορήγηση περαιτέρω οικονομικής υποστήριξης για να καθησυχαστούν οι φόβοι των επενδυτών.

Ο Ντουχόβνε επανέλαβε ότι σκοπός είναι να αναθεωρηθεί και να βελτιωθεί η συμφωνία που είχε συναφθεί ανάμεσα στο Μπουένος Άιρες και το Ταμείο τον Ιούνιο.

«Προσπαθούμε να επιτύχουμε την ψήφισή του από το Συμβούλιο (...) μέσα στο δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ