Λύση για τους μετανάστες του Diciotti ζητά ο Ιταλός πρόεδρος

Λύση για τους μετανάστες του Diciotti ζητά ο Ιταλός πρόεδρος Facebook Twitter
(EPA)
0

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας  Σέρτζιο Ματαρέλα ζητά με έμφαση να βρεθεί λύση για τους μετανάστες που εδώ και μια εβδομάδα βρίσκονται στο ιταλικό στρατιωτικό πλοίο Diciotti.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα του Τορίνο La Stampa, o Ιταλός πρόεδρος φέρεται να επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε. Κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία συμφώνησαν ότι πρέπει να κατέβουν στην ξηρά όλοι οι μετανάστες και πρόσφυγες που συνεχίζουν να βρίσκονται έξω από το λιμάνι της Κατάνια.

Υπενθυμίζεται ότι και στο παρελθόν --πριν από έξι εβδομάδες-- ο Ιταλός πρόεδρος είχε δραστηριοποιηθεί, για να μπορέσει να βρεθεί διέξοδος για παρόμοια περίπτωση, με μετανάστες που ανέμεναν επί σειρά ημερών μέχρι να μπορέσουν να αποβιβαστούν.

Από τη μεριά του, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι συνεχίζει να δηλώνει ότι αν ληφθεί μια τέτοια απόφαση, δεν θα γίνει με τη δική του συναίνεση.

«Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη», δήλωσε ο επικεφαλής της Λέγκα, αφήνοντας να εννοηθεί, παράλληλα, ότι αν η μέχρι τώρα γραμμή της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό αλλάξει λόγω «ανωτέρων παρεμβάσεων», δεν αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Διεθνή / Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Το Πεκίνο καταδίκασε την «πολιτικοποίηση της εκπαιδευτικής συνεργασίας», προσθέτοντας ότι η κίνηση της Ουάσινγκτον θα «βλάψει μόνο την εικόνα και το διεθνές κύρος των ΗΠΑ»
LIFO NEWSROOM