Ο διευθυντής των FT απαντά στον Τουσκ: Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ το βουνό του χρέους της

Ο διευθυντής των FT απαντά στον Τουσκ: Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ το βουνό του χρέους της Facebook Twitter
EPA
0

Με ένα αιχμηρό σχόλιο απάντησε ο διευθυντής των Financial Times, Λάιονελ Μπάρμπερ, στο χθεσινό πανηγυρικό tweet του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, για το τέλος του τρίτου ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

«Η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ το βουνό του χρέους της. Η έξοδος είναι απλά ακόμη ένα προσωρινό αντίδοτο για να καλυφθεί ο ανεύθυνος δανεισμός των ευρωπαϊκών τραπεζών», σχολίασε ο διευθυντής της Βρετανικής εφημερίδας.

«Η Ελλάδα μπορεί να υπήρξε διεφθαρμένη ως το κόκαλο (όπως είχε πει ο πρώην πρωθυπουργός της, Ανδρέας Παπανδρέου), αλλά οι Έλληνες δεν άξιζαν αυτή την αντιμετώπιση. Έτσι εξηγείται, εν μέρει, γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τόσο αντιδημοφιλής», υπογράμμισε ο Μπάρμπερ.

Λίγο νωρίτερα ο Ντόναλντ Τουσκ είχε συγχαρεί (και στα ελληνικά) την Ελλάδα για το τέλος του προγράμματος, τονίζοντας στο Twitter: «Τα καταφέρατε! Συγχαρητήρια στην Ελλάδα και τον λαό της για το τέλος του προγράμματος οικονομικής βοήθειας. Με τεράστιες προσπάθειες και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη κερδίσατε το αύριο»

Το Tweet του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ: 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM