ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ ΗΠΑ- Τουρκίας λόγω του πάστορα Μπράνσον- «Απογοητευμένος» ο Τραμπ

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ ΗΠΑ- Τουρκίας λόγω του πάστορα Μπράνσον- «Απογοητευμένος» ο Τραμπ Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «απογοητευμένος» επειδή η Τουρκία δεν έχει ακόμη απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ενώ η Ουάσινγκτον εντείνει τις πιέσεις προς την Άγκυρα για να πετύχει την αποφυλάκισή του.

«Ο πρόεδρος αισθάνεται μεγάλη απογοήτευση για το γεγονός ότι ο πάστορας Μπράνσον δεν έχει απελευθερωθεί, καθώς και για το γεγονός ότι και άλλοι Αμερικανοί πολίτες και εργαζόμενοι σε διπλωματικές υπηρεσίες δεν έχουν αποφυλακιστεί», είπε η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο Μπράνσον κρατείται εδώ και δύο χρόνια από τις τουρκικές αρχές που τον κατηγορούν για «κατασκοπεία» και για «συνεργασία» με το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί εγκέφαλο του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016.

Νέες ενέργειες σε βάρος της Τουρκίας εάν η Άγκυρα δεν απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι η Τουρκία θα έρθει αντιμέτωπη με μεγαλύτερη οικονομική πίεση, εάν η Άγκυρα συνεχίζει να αρνείται να αφήσει ελεύθερο τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον, ανέφερε σήμερα ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Το αυστηρό μήνυμα εστάλη μία ημέρα αφότου ο σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο πρέσβη Σερντάρ Κιλίτς με θέμα την υπόθεση Μπράνσον. Ο Μπόλτον τον προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ δεν θα κάνουν παραχωρήσεις, σημείωσε ο υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, που μίλησε στο Reuters υπό καθεστώς ανωνυμίας, σημείωσε ότι «δεν κατεγράφη καμία πρόοδος» έως τώρα στην υπόθεση του πάστορα.

«Η (θέση της αμερικανικής) διοίκησης θα παραμείνει εξαιρετικά σταθερή σε αυτήν την υπόθεση. Ο πρόεδρος είναι 100% αφοσιωμένος στο να φέρει τον πάστορα Μπράνσον στην πατρίδα και εάν δεν δούμε ενέργειες τις επόμενες λίγες ημέρες ή σε διάστημα μιας εβδομάδας θα ληφθεί περαιτέρω δράση» είπε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η περαιτέρω δράση θα έχει το πιθανότερο τη μορφή οικονομικών κυρώσεων. Κατόπιν πρόσθεσε:«Η πίεση θα συνεχιστεί αν δεν δούμε αποτελέσματα».

Ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ επισκέφθηκε τον πάστορα Άντριου Μπράνσον

Ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ στην Τουρκία επισκέφθηκε τον Άντριου Μπράνσον, τον ευαγγελικό πάστορα η κράτηση και η δίκη του οποίου με κατηγορίες για τρομοκρατία προκάλεσαν κρίση μεταξύ των δύο χωρών, και επανέλαβε μια έκκληση στην Τουρκία για επίλυση της υπόθεσής του.

Ο Τζέφρι Χόβενιερ, που μιλούσε έξω από την κατοικία του Μπράνσον στην επαρχία της Σμύρνης όπου έχει τεθεί σε περιορισμό κατ΄οίκον, είπε πως η Ουάσινγκτον επιθυμεί η υπόθεση του πάστορα «καθώς και οι υποθέσεις άλλων Αμερικανών που κρατούνται άδικα, και Τούρκων πολιτών υπαλλήλων της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ», να επιλυθεί δίκαια, γρήγορα και με διαφάνεια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM