Σταθμοί του μετρό στο Παρίσι αλλάζουν όνομα προς τιμήν των παγκόσμιων πρωταθλητών

Σταθμοί του μετρό στο Παρίσι αλλάζουν όνομα προς τιμήν των παγκόσμιων πρωταθλητών Facebook Twitter
0

Το μετρό του Παρισιού άλλαξε τα ονόματα έξι σταθμών του δικτύου για να τιμήσει την Εθνική Γαλλίας, που κατέκτησε χθες το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, νικώντας με 4-2 την Κροατία στο στάδιο Luzhniki στη Μόσχα. 

Το όνομα του προπονητή Ντιντιέ Ντεσάμπ φιγουράρει ήδη σε δύο στάσεις: η Notre-Dame des Champs μετονομάστηκε σε Notre Didier Deschamps ενώ οι επιβάτες που κατεβαίνουν στον κεντρικό σταθμό Elysées-Clémenceau διαπιστώνουν ότι βρίσκονται στον Deschamps Elysées-Clémenceau.

Οι αλλαγές δεν θα είναι μόνιμες φυσικά και έγιναν από την RATP στο πλαίσιο των εορταστικών προετοιμασιών για την υποδοχή των νικητών στη γαλλική πρωτεύουσα.

Για την ώρα πάντως, οι συρμοί που σταματούν στον σταθμό Victor Hugo ανακοινώνουν την άφιξη τους στον Victor Hugo Lloris προς τιμήν του τερματοφύλακα Ουγκό Λορίς ενώ η στάση Bercy έχει ξαναβαφτιστεί σε Bercy Les Bleus.

Αλλαγές έγιναν και στον σταθμό Charles de Gaulle-Etoile, του οποίου οι ταμπέλες στην αποβάθρα γράφουν πια "On a 2 Etoiles" (μτφρ. Έχουμε δύο αστέρια), παραπέμποντας στην νέα φανέλα της ομάδας που κοσμούν δύο αστέρια - ένα για κάθε παγκόσμιο πρωτάθλημα που έχει η ομάδα. 

Οι Γάλλοι είχαν κατακτήσει το τρόπαιο μέσα στη χώρα τους, το 1998, νικώντας με 3-0 τη Βραζιλία στον τελικό.

Τα συγχαρητήρια τους στην εθνική ομάδα έδωσαν μέσω Twitter και οι υπεύθυνοι του μουσείου του Λούβρου, αναρτώντας μία «φίλαθλη» Μόνα Λίζα που φορούσε την καινούργια φανέλα με τα δύο αστέρια. 


Το απόγευμα, οι παίκτες, ο προπονητής και το υπόλοιπο επιτελείο της ομάδας θα κάνει τον γύρο του θριάμβου με ένα ανοικτό λεωφορείο στην καρδιά του Παρισιού.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM