Η Βόρεια Κορέα θα ανοίξει το δίκτυο επικοινωνίας με τη Νότια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα θα ανοίξει το δίκτυο επικοινωνίας με τη Νότια Κορέα Facebook Twitter
EPA/JEON HEON-KYUN
0

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποκαταστήσει τον διακορεατικό δίαυλο επικοινωνίας στις 08:30 ώρα Ελλάδας, μία ημέρα μετά την πρόταση της Σεούλ για τη διεξαγωγή διαλόγου σε υψηλό επίπεδο, όπως ανακοίνωσαν οι νοτιοκορεατικές αρχές.

Το επίσημο τηλεοπτικό δίκτυο «KCTV της Βόρειας Κορέας μετέδωσε ότι ο Βορράς θα ανοίξει και πάλι το δίκτυο επικοινωνίας με τη Σεούλ στις 15:30 (τοπική ώρα) σήμερα», επεσήμανε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Ενοποίησης.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν «χαιρέτισε» επίσης τη στήριξη που έδειξε η Σεούλ στην πρότασή του για ειρηνευτικές συνομιλίες, επεσήμανε από την πλευρά του ο Ρι Σον-Γκουόν, επικεφαλής της Βορειοκορεατικής Επιτροπής για την Ειρηνική Επανένωση της Κορέας.

Ο Κιμ κατά την ομιλία του προς το έθνος την Πρωτοχρονιά προειδοποίησε ότι το «κουμπί» για την εκτόξευση των βορειοκορεάτικων πυρηνικών όπλων βρίσκεται πάντοτε «πάνω στο γραφείο του».

Ωστόσο, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης σημείωσε πως είναι ανάγκη να αποκλιμακωθεί η ένταση στην κορεατική χερσόνησο, πως η Βόρεια και η Νότια Κορέα πρέπει να εργαστούν για τη βελτίωση των σχέσεών τους και πως ο δρόμος προς την έναρξη διαλόγου είναι ανοικτός.

Ο Κιμ ανέφερε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να στείλει μια αντιπροσωπεία στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο στην Πιοντσάν της Νότιας Κορέας, εκφράζοντας την ευχή να είναι επιτυχημένοι.

Η Σεούλ απάντησε προτείνοντας τη διεξαγωγή συνομιλιών σε υψηλό επίπεδο στις 9 Ιανουαρίου στο Πανμουντζόμ, το μεθοριακό χωριό όπου υπεγράφη η εκεχειρία του 1953 μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM