Απεργία την Πρωτομαγιά

Εκδικάζεται σήμερα η έφεση των Pussy Riot

Εκδικάζεται σήμερα η έφεση των Pussy Riot Facebook Twitter
0


Εκδικάζεται σήμερα στη Μόσχα η έφεση των τριών μελών του συγκροτήματος Pussy Riot, που είχαν καταδικασθεί στις 17 Αυγούστου σε φυλάκιση δύο ετών για χουλιγκανισμό και αναμόχλευση θρησκευτικών παθών για την πανκ προσευχή τους εναντίον του Πούτιν.

Η υπόθεση εναντίον των τριών μελών του συγκροτήματος - Yekaterina Samutsevich, Nadezhda Tolokonnikova and Maria Alyokhina – έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών διασημοτήτων από όλον τον κόσμο, όπως του  Paul McCartney και της Madonna.

«Πείτε ότι θέλετε για το συγκρότημα. Μπορεί να μην είναι το στυλ της μουσικής που σας αρέσει. Οι πράξεις τους μπορεί να σας προσβάλλουν.

Αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι η ελευθερία έκφρασης, σε οποιαδήποτε ειρηνική μορφή, είναι ανθρώπινο δικαίωμα, πάνω από όλα τα άλλα δικαιώματα», δήλωσε χαρακτηριστικά η Michelle Ringuette της Διεθνούς Αμνηστίας.

Η εκδίκαση της έφεσης αναβλήθηκε την 1η Οκτωβρίου, έπειτα από αίτημα της 30χρονης Yekaterina Samutsevich, η οποία είχε διακόψει τη συνεργασία της με τον συνήγορό της λόγω διαφοράς απόψεων, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το CNN.

Τα μέλη του συγκροτήματος είχαν συλληφθεί για τραγούδι το οποίο στρέφονταν εναντίον  του Βλαντιμίρ Πούτιν και το οποίο τραγούδησαν μέσα σε Ορθόδοξο Ναό τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σκηνές από το επίμαχο βίντεο προβλήθηκαν online, με αποτέλεσμα οι Pussy Riot να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Εκδικάζεται σήμερα η έφεση των Pussy Riot Facebook Twitter

Οι δικαστικές αρχές είχαν απορρίψει την υπερασπιστική γραμμή του συγκροτήματος, αρνούμενες το επιχείρημα ότι η κίνησή του ήταν πολιτική, καθώς θεώρησαν ότι με την πράξη αυτή το συγκρότημα είχε πρόθεση να προσβάλλει την Ορθόδοξη Εκκλησία και να υπονομεύσει τη δημόσια τάξη.

Ο Πούτιν έχει οικοδομήσει πολύ καλές σχέσεις με την εκκλησία στη Ρωσία στο διάστημα που είναι στην εξουσία. Όπως μεταδίδει το CNN, ορθόδοξος κληρισκός δήλωσε δημόσια ότι τα χρόνια τα οποία ο Πούτιν είναι στην εξουσία είναι ένα θαύμα από το Θεό.

Ο Πρωθυπουργός Μεντβέντεβ κάλεσε τους δικαστές να αθωώσουν το συγκρότημα, δηλώνοντας παράλληλα  αηδιασμένος από τις ενέργειες των pussy Riot.

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι γυμνές διαμαρτυρίες των FEMEN

Φωτογραφία / Οι γυμνές διαμαρτυρίες των FEMEN

Οι FEMEN είναι μια φεμινιστική ομάδα διαμαρτυρίας από την Ουκρανία με έδρα το Κίεβο που ιδρύθηκε το 2008. Η οργάνωση έγινε διεθνώς γνωστή για τις τόπλες διαμαρτυρίες κατά του σεξοτουρισμού, των θρησκευτικών οργανώσεων, του σεξισμού και άλλων κοινωνικών εθνικών και διεθνών θεμάτων. Κάποιοι από τους στόχους της οργάνωσης είναι: «Η ανάπτυξη της πνευματικής, ηθικής και ηγετικής καλλιέργειας νεαρών γυναικών στην Ουκρανία» και «η καλλιέργεια της εικόνας της Ουκρανίας, μιας χώρας με μεγάλες ευκαιρίες για τις γυναίκες». Οι FEMEN συλλαμβάνονται τακτικά από την αστυνομία σε απάντηση στις διαμαρτυρίες τους.
ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
[ΓΝΩΜΕΣ] Και τι μας νοιάζει τι γίνεται στη Ρωσία με τα κοριτσάκια; Από τον Κώστα Τερζόπουλο

Ελλάδα / [ΓΝΩΜΕΣ] Και τι μας νοιάζει τι γίνεται στη Ρωσία με τα κοριτσάκια; Από τον Κώστα Τερζόπουλο

To μέλος της πρωτοβουλίας Free PUSSY RIOT Thessaloniki γράφει στο LIFO.gr για την εκδήλωση όπου θα μαζευτούν υπογραφές (που θα παραδοθούν στο Ρώσικο Προξενείο τη Δευτέρα, μέρα που εκδικάζεται η έφεσή τους στη Μόσχα)
ΕΛΛΑΔΑ / ΘΕΜΑΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ