Στην τελευταία επιστημονική θεωρία του, ο διάσημος φυσικός Stephen Hawking υποστηρίζει ότι οι «μίνι» μαύρες τρύπες θα μπορούσαν  να τροφοδοτήσουν την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο - αλλά οι ίδιες τρύπες θα μπορούσαν να καταστρέψουν και τον πολιτισμό, αν δεν ελεγχθούν.

 

Ωστόσο, ο φυσικός κατέστησε σαφές ότι η αξιοποίηση μιας μίνι μαύρης τρύπας δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, καθώς δεν θα μπορεί να αξιοποιηθεί στη Γη και θα πρέπει να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας.

 

Σημείωσε επίσης ότι αν και οι άνθρωποι έχουν ψάξει για μίνι μαύρες τρύπες, μέχρι τώρα κανείς δεν έχει καταφέρει να τις εντοπίσει.

 

"Αυτό είναι κρίμα, γιατί αν τις είχαν βρει, θα είχα πάρει το Νόμπελ," είπε ο Hawking που πιστεύει ότι οι μαύρες αυτές τρύπες θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στις επιπλέον διαστάσεις του χωροχρόνου. Με τον όρο "πρόσθετες διαστάσεις," ο Hawking αναφέρεται σε κάτι πέρα από τις τρεις διαστάσεις που οι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι στην καθημερινή τους ζωή, καθώς και την τέταρτη διάσταση του χρόνου.

 

Ο διάσημος αστροφυσικός δεν έχει καταφέρει ως τώρα να πάρει το Νόμπελ, παρά τη θεωρία του ότι οι μαύρες τρύπες τελικά θα εξατμιστούν και θα εξαφανιστούν, η οποία δημιούργησε μια ενοποίηση της θεωρίας της σχετικότητας και της κβαντομηχανικής. Ως πιθανή αιτία αυτής της αποτυχίας για βράβευση θεωρείται αυτό που ανέφερε, ότι δηλαδή η θεωρία του δεν έχει επιβεβαιωθεί διά της παρατήρησης.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr