«Star Wars» μεταξύ Μπέζος και Μασκ: Διαμάχη SpaceX και Amazon για το δορυφορικό ίντερνετ

«Star Wars» μεταξύ Μπέζος και Μασκ: Διαμάχη SpaceX και Amazon για το δορυφορικό ίντερνετ Facebook Twitter
0

Οι Έλον Μασκ και Τζεφ Μπέζος έγιναν «πολυδισεκατομμυριούχοι» χάρη στις επικερδείς επίγειες επιχειρήσεις τους αλλά πρόσφατα πέρασαν σε νέο στάδιο, έχοντας επιδοθεί σε μια τεράστια διαμάχη στο διάστημα, για τους δορυφόρους του ίντερνετ που έχουν θέσει σε τροχιά γύρω από τη Γη. 

Οι εταιρίες των δύο πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη βρίσκονται σε αντιπαράθεση λόγω προβλημάτων που φαίνεται να προκαλεί η μια στην άλλη όσον αφορά τους δορυφόρους Starlink της SpaceX και Kuiper της Amazon. 

Ο Έλον Μασκ πήρε θέση μέσω Twitter, καθώς η εταιρεία του επιχειρεί να πείσει την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ να επιτρέψει στη SpaceX να μεταφέρει κάποιους από τους δορυφόρους τής Starlink σε χαμηλότερο υψόμετρο απ' ό,τι είχε αρχικά σχεδιαστεί.

«Δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κοινού η παρεμπόδιση της Starlink σήμερα, για ένα δορυφορικό σύστημα που η Amazon, στην καλύτερη περίπτωση, θα θέσει σε λειτουργία σε μερικά χρόνια», έγραψε ο Έλον Μασκ για την Amazon.

Λίγο αργότερα ήρθε και η απάντηση της Amazon, μέσω δήλωσης εκπροσώπου της εταιρείας του Τζεφ Μπέζος.

«Τα πράγματα είναι απλά. Σχεδιάσαμε το Kuiper System έτσι ώστε να αποφύγουμε τις παρεμβολές στη Starlink, και τώρα η SpaceX θέλει να αλλάξει τον σχεδιασμό του δικού της συστήματος. Αυτές οι αλλαγές (σ.σ.: που προτείνει η Starlink) όχι μόνο ένα επικίνδυνο περιβάλλον για συγκρούσεις στο Διάστημα, αλλά αυξάνουν τις ραδιοπαρεμβολές για τους πελάτες. Παρά τις αναρτήσεις της SpaceX στο Twitter, οι αλλαγές που προτείνει η SpaceX θα παρεμπόδιζαν τον ανταγωνισμό γύρω από τα δορυφορικά συστήματα. Είναι ξεκάθαρα προς το συμφέρον της SpaceX να θέλει να περιορίσει τον ανταγωνισμό, εάν μπορεί, αλλά σίγουρα δεν είναι προς το συμφέρον του κοινού», ανέφερε.

«Star Wars» μεταξύ Μπέζος και Μασκ: Διαμάχη SpaceX και Amazon για το δορυφορικό ίντερνετ Facebook Twitter

Η Space Exploration Technologies Corp. απέκτησε περισσότερους από 1.000 δορυφόρους για την υπηρεσία διαδικτύου Starlink με τους πρώτους πελάτες να προέρχονται από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά. Η Amazon πέρυσι απέκτησε άδεια για έναν στόλο 3.236 δορυφόρων ωστόσο ακόμη δεν έχει εκτοξεύσει κανέναν.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν κατά πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Τech & Science / Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Οι περιοχές της Ελλάδας με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής - Σε ποιες περιοχές ζουν οι μακροβιότεροι Ευρωπαίοι και πού στην Ευρώπη καταγράφεται το χαμηλότερο προσδόκιμο
NEWSROOM