To YouTube εισάγει τα «chapters», έναν τρόπο για να βλέπεις μόνο τα κομμάτια του βίντεο που σε ενδιαφέρουν

To YouTube εισάγει τα «chapters», έναν τρόπο για να βλέπεις μόνο τα κομμάτια του βίντεο που σε ενδιαφέρουν Facebook Twitter
0

Πριν από λίγες μέρες, το YouTube λάνσαρε ένα καινούργιο χαρακτηριστικό, τα «video chapters», χάρη στα οποία οι θεατές μπορούν να κάνουν παράλειψη στα μέρη του βίντεο που βρίσκουν βαρετά και να προχωρούν κατευθείαν στο σημείο που τους ενδιαφέρει.


Αυτά τα «κεφάλαια» ορίζονται κάθε φορά από τον δημιουργό του βίντεο και δίνουν τη δυνατότητα στους θεατές είτε να παραλείπουν ένα κομμάτι του βίντεο είτε να δουν ξανά αυτό που θεωρούν ως πιο σημαντικό.


Το YouTube ξεκίνησε να δοκιμάσει πειραματικά το συγκεκριμένο feature τον Απρίλιο, όμως πλέον είναι διαθέσιμο για όλους τους χρήστες (Android και iOS) αλλά και για την desktop εκδοχή.

To YouTube εισάγει τα «chapters», έναν τρόπο για να βλέπεις μόνο τα κομμάτια του βίντεο που σε ενδιαφέρουν Facebook Twitter


Τα Video Chapters θα ενεργοποιούνται αυτόματα σαν μια γραμμή με χρονικές σημάνσεις και τίτλους, κάθε φορά που ο δημιουργός του καναλιού προσθέτει σχετικές πληροφορίες στην περιγραφή του βίντεο. Η πρώτη χρονική σήμανση θα πρέπει να ξεκινάει με το 0:00, στη συνέχεια ένα κενό και έπειτα ο τίτλος του εκάστοτε «κεφαλαίου».


Τα βίντεο χρειάζεται να έχουν τουλάχιστον τρεις χρονικές σημάνσεις 10 δευτερολέπτων ή και περισσότερο, προκειμένου να μπορεί να προστεθεί το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του YouTube, με την αλλαγή του κάθε «κεφαλαίου» ο χρήστης θα αισθάνεται μια μικρή «δόνηση», ως προειδοποίηση ότι περνάει σε ένα άλλο κομμάτι του βίντεο.


Επίσης, η πλατφόρμα ανέφερε ότι έχει λάβει πολλά θετικά σχόλια από τους χρήστες κατά τη διάρκεια δοκιμής του παραπάνω feature, ωστόσο έχει κάνει ορισμένες τροποποιήσεις στην υπηρεσία σε σχέση με τα αρχικά της σχέδια, όπως για παράδειγμα να αυξήσει τον αριθμό των chapters. 

Με πληροφορίες από Input Magazine

 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM