Ιστορικό ταξίδι της SpaceX: Οι αστροναύτες της NASA έφτασαν στον ISS

Ιστορικό ταξίδι της SpaceX: Οι αστροναύτες της NASA έφτασαν στον ISS Facebook Twitter
0

Η επανδρωμένη αποστολή της NASA και της SpaceX έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μετά από περίπου 19 ώρες ταξιδιού.

Το διαστημόπλοιο της SpaceX Crew Dragon έφθασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου και προσδέθηκε χωρίς προβλήματα, λίγα λεπτά νωρίτερα από το πρόγραμμα, μεταφέροντας τους δύο αστροναύτες της Nasa και ολοκληρώνοντας με επιτυχία ένα κρίσιμο βήμα της διαστημικής αποστολής.

  

Ο Μπομπ Μπένκεν και ο Νταγκ Χάρλι, που εκτοξεύθηκαν χθες με πύραυλο της SpaceX από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριντα, είναι οι πρώτοι αστροναύτες της NASA που φθάνουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό χάρη σε διαστημόπλοιο ιδιωτικής εταιρείας.

Είναι η πρώτη φορά από το 2011 που η εκτόξευση επανδρωμένης διαστημικής αποστολής πραγματοποιείται από το αμερικανικό έδαφος και η NASA δείχνει απευθείας όλο το εγχείρημα.

  

Δείτε live εικόνα:

  

Η πολυαναμενόμενη αποστολή τερμάτισε σχεδόν μια δεκαετία εξάρτησης από τη Ρωσία στη διαστημική βιομηχανία, με τους Αμερικανούς αστροναύτες να αναχωρούν από το έδαφος των ΗΠΑ αντί για το ρωσικό Baikonur Cosmodrome.

Η αποστολή έκανε επίσης την Space X του Έλον Μασκ την πρώτη ιδιωτική εταιρεία που εκτοξεύει ανθρώπους στην τροχιά της Γης.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM