Κορωνοϊός: Δεν «κολλάτε» από το 5G - Το βίντεο της Κομισιόν στο Twitter

Κορωνοϊός: Δεν «κολλάτε» από το 5G - Το βίντεο της Κομισιόν στο Twitter Facebook Twitter
«Ο Covid-19 είναι Hoax, το 5G σκοτώνει». Σύνθημα γραμμένο σε τοίχο. Λονδίνο, 14/04/2020 (ΕΡΑ)
1

Βίντεο κατά της παραπληροφόρησης που θέλει την εξάπλωση του κορωνοϊού να συνδέεται με το 5G, αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Twitter. 

«Η παραπληροφόρηση για τον κορωνοϊό διαδίδεται με ταχύτητες 5G. Πολύ γρήγορα. Μερικές "πηγές" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνέδεσαν ακόμα και το 5G με την πανδημία, εκμεταλλευόμενα την τρέχουσα κρίση για να διαδώσουν σύγχυση και φόβο» αναφέρεται στο σχετικό βίντεο της Κομισιόν.

Η Κομισιόν υποστηρίζει ότι η ΕΕ τηρεί τα υψηλότερα καταναλωτικά πρότυπα στον κόσμο. «Είναι ο λόγος που μπορούμε να μπαίνουμε σε ένα κατάστημα και να αισθανόμαστε σίγουροι για τα προϊόντα που αγοράζουμε».

Για το 5G ειδικά αναφέρεται αυτά τα εξαιρετικά υψηλά πρότυπα τηρούνται. «Στην πραγματικότητα, τα πρότυπα μας είναι πολύ υψηλότερα από αυτά που υποδεικνύονται από διεθνή επιστημονικά στοιχεία - γιατί στην ΕΕ, οι άνθρωποι έρχονται πρώτοι» τονίζεται.

Όπως ξεκαθαρίζεται, δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ 5G και COVID-19 και ο ιός δεν μπορεί να μεταδοθεί μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Ο κορωνοϊός είναι ένας ιός που εξαπλώνεται από το έναν άνθρωπο στο άλλο μέσω σταγονιδίων όταν οι άνθρωποι φτερνίζονται, βήχουν ή εκπνέουν. Το 5G είναι η νέα γενιά δικτύων κινητής τηλεφωνίας που μεταδίδεται μέσω ραδιοκυμάτων που δεν προκαλούν ιονισμό. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το 5G είναι επιβλαβές για την υγεία των ανθρώπων. Το ξέσπασμα του κορωνοϊού στην κινεζική πόλη Γουχάν δεν σχετίζεται με το 5G και πιστεύεται ότι προήλθε από μια χονδρεμπορική αγορά θαλασσινών.


«Η παραπληροφόρηση στο χώρο υγείας ευδοκιμεί, συμπεριλαμβανομένου του νέου κορωνοϊού COVID-19. Είναι σημαντικό να βασίζεστε μόνο σε έγκυρες πηγές για να λαμβάνετε ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με το ξέσπασμα του ιού» τονίζει η Επιτροπή, και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε πλατφόρμα για την παραπληροφόρηση. Στο μήνυμα της η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έκανε λόγο για εκμετάλλευση του φόβου των ανθρώπων για το κέρδος καλώντας τους Ευρωπαίους πολίτες να εμπιστεύονται τις Αρχές, τον ΠΟΥ και τα έγκυρα Μέσα ενημέρωσης. 

«Κανένας δεν χρησιμοποιεί την κρίση του κορωνοϊού ως δικαιολογία για να επιβάλει μαζικούς εμβολιασμούς», αναφέρει η Κομισιόν προσθέτοντας ότι δυστυχώς, δεν υπάρχει ακόμη εμβόλιο ούτε θεραπεία για τη νόσο του κορονοϊού. «Η ΕΕ έχει ήδη κινητοποιήσει 140 εκατ. ευρώ για έρευνα με σκοπό την ανακάλυψη εμβολίου και θεραπείας. Ο εμβολιασμός είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στον τομέα της δημόσιας υγείας. Κάθε χρόνο, σώζει τουλάχιστον 2-3 εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως - αλλά και πολύ περισσότερους συνανθρώπους μας από αναπηρίες και ανίατες ασθένειες», τονίζεται. 

«Παρότι η ΕΕ υποστηρίζει την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού, δεν υπάρχουν σχέδια για την επιβολή μαζικών εμβολιασμών. Παράλληλα, υπάρχουν πολλές πηγές που διαδίδουν μη επιστημονικούς ισχυρισμούς κατά των εμβολίων. Οι ισχυρισμοί αυτοί εκμεταλλεύονται τα συναισθήματά μας και τις φοβίες μας προκαλώντας μεγάλη ζημιά στη δημόσια υγεία», αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Τech & Science
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ποιος είπε ότι κολλάμε κορονοϊό από το 5g; Απλά δε ξέρουμε αν προκαλεί καρκίνο μιας και δεν έχουν ελεγχθεί πλήρως οι επιπτώσεις της ακτινοβολίας που εκπέμπουν οι κεραίες 5g για κάτι που δε χρειαζόμαστε καν. Ακόμα και επιστήμονες ζήτησαν από την Κομισιόν περαιτέρω έρευνες για τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας αυτής σε ανθρώπους.