«Pepper PARLOR»: Στην Ιαπωνία άνοιξε καφετέρια με σερβιτόρους ρομπότ

«Pepper PARLOR»: Στην Ιαπωνία άνοιξε καφετέρια με σερβιτόρους ρομπότ Facebook Twitter
Aυτό που θα κάνουν τα ρομπότ θα είναι να καλωσορίζουν τους πελάτες, να παίρνουν τις παραγγελίες αλλά και να συνομιλούν μαζί τους, όταν αφήνουν τα πράγματα στο τραπέζι.
0

Την περασμένη εβδομάδα άνοιξε στην πολυσύχναστη περιοχή Σιμπούγια του Τόκιο μια νέα καφετέρια στην οποία πολλοί από τους εργαζόμενους είναι ρομπότ

Συγκεκριμένα, στο «Pepper PARLOR» θα υπάρχουν συνολικά τρία είδη ρομπότ και θα εργάζονται από κοινού μαζί με τους υπόλοιπους υπαλλήλους του καταστήματος. 

Το «Pepper PARLOR» αποτελεί μια πρωτοβουλία του τεχνολογικού κολοσσού SoftBank και επί της ουσίας αυτό που θα κάνουν τα ρομπότ θα είναι να καλωσορίζουν τους πελάτες, να παίρνουν τις παραγγελίες αλλά και να συνομιλούν μαζί τους, όταν αφήνουν τα πράγματα στο τραπέζι. 

Ο λόγος που αυτό το εγχείρημα θα υλοποιηθεί στην Ιαπωνία δεν είναι τυχαίος, καθώς η χώρα βιώνει έντονα το πρόβλημα της μείωσης και της γήρανσης του πληθυσμού της, πράγμα που έχει προκαλέσει και το πρόβλημα της έλλειψης εργαζομένων σε αρκετούς τομείς της βιομηχανίας. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, λοιπόν, φαίνεται ότι η χώρα επιλέγει να επενδύσει, για άλλη μια φορά, στην τεχνολογία και συγκεκριμένα στα ρομπότ για να καλύψει αυτό το κενό στην αγορά εργασίας. 

«Pepper PARLOR»: Στην Ιαπωνία άνοιξε καφετέρια με σερβιτόρους ρομπότ Facebook Twitter

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα χώρο όπου οι πελάτες θα μπορούν να ζήσουν την εμπειρία της συνύπαρξης ανάμεσα σε ανθρώπους και ρομπότ και παράλληλα να απολαύσουν την εξέλιξη και το μέλλον των ρομπότ», δηλώνει εκπρόσωπος της SoftBank στο ZDNet. «Δεν θέλαμε απλώς να δημιουργήσουμε ρομπότ για λόγους ευκολίας και αποτελεσματικότητας, αλλά να μπορούν την ίδια στιγμή να αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους και να τους φέρνουν ευτυχία». 

Μάλιστα, ένα εξίσου ενδιαφέρον στοιχείο για το «Pepper PARLOR» είναι ότι, όταν κλείνει το βράδυ, ένα άλλο ρομπότ της SoftBank, το Whiz, αναλαμβάνει τον καθαρισμό του πατώματος. 

Με πληροφορίες από Digital Trends/ Futurism

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM