Την περασμένη εβδομάδα, το Facebook ανακοίνωσε στις Η.Π.Α. μια νέα υπηρεσία πληρωμών, το Facebook Pay. Χάρη σ'αυτήν, τόσο οι χρήστες όσο και οι εταιρίες θα μπορούν να κάνουν πληρωμές μέσω Facebook, Messenger, WhatsApp και Instagram

 

Για να προχωρήσει κανείς σε αυτές τις συναλλαγές, πρέπει πρώτα να προσθέσει την πιστωτική ή χρεωστική του κάρτα στο Facebook Pay και έπειτα να επιλέξει εάν θέλει να είναι διαθέσιμη σε ορισμένες ή σε όλες τις εφαρμογές του Facebook. 

 

Σε πρώτο στάδιο, οι πληρωμές θα μπορούν να γίνονται μέσω Facebook και Messenger και μελλοντικά, σύμφωνα πάντοτε με την εταιρία, θα επεκταθούν και μέσω Instagram και WhatsApp. Οι αγορές αυτές σε πρώτη φάση θα αφορούν μεταξύ άλλων αγορά εισιτηρίων και αντικειμένων που σχετίζονται με το gaming. 

 

Στόχος του Facebook, μέσα από αυτήν τη νέα του προσπάθεια, είναι να συναγωνιστεί αντίστοιχες υπηρεσίες που υπάρχουν στις Η.Π.Α., όπως είναι το Square, το Venmo, το Google Pay και το Apple Pay. Ευελπιστεί, δηλαδή, ότι χάρη στην τεράστια βάση χρηστών που διαθέτει, θα καταφέρει να στεφθεί με επιτυχία αυτό το φιλόδοξο πρότζεκτ. 

 

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι χρήστες του Facebook που έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με τις πληρωμές μέσω της πλατφόρμας, εξαιτίας των σκανδάλων που έχουν προκύψει στο παρελθόν όσον αφορά την αξιοποίηση των δεδομένων των χρηστών. 

 

Με πληροφορίες από The Next Web

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr