Λόγω καλοκαιρινών διακοπών, η Google ενισχύει τις δυνατότητες που προσφέρει στους χρήστες στην υπηρεσία μετάφρασης, χάρη στην πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία είναι ενσωματωμένη στην κάμερα του κινητού τηλεφώνου.

 

Η δυνατότητα αυτή επιτρέπει την ανάγνωση, στη μητρική γλώσσα των χρηστών, λέξεων, οδικών σημάτων και μενού, κάθε φορά που βρίσκονται στο εξωτερικό.

 

Η λεγόμενη Big G ενεργοποίησε αυτήν τη λειτουργία σε ακόμη 60 γλώσσες –μεταξύ των οποίων τα αραβικά, τα χίντι, τα ταϊλανδέζικα και τα βιετναμέζικα– και έτσι, υποστηρίζονται πλέον 88 ιδιώματα. Για παράδειγμα, αν βρίσκεται κάποιος στην Ινδία ή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα αρκεί απλώς να σκανάρει αυτό που τον ενδιαφέρει και εφόσον είναι σε γραπτή μορφή, θα μπορεί στη συνέχεια να εμφανιστεί στην οθόνη του κινητού του στη μητρική του γλώσσα.

 

Επιπλέον, στο μέλλον η μετάφραση της Google, που μέχρι τώρα είναι διαθέσιμη μόνο στα αγγλικά, σταδιακά θα είναι διαθέσιμη και σε ακόμη 100 γλώσσες. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί κανείς, για παράδειγμα, να μεταφράζει από τα αραβικά στα γαλλικά ή από τα γιαπωνέζικα στα κινέζικα. 

 

Ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να γνωρίζει το όνομα της γλώσσας που βρίσκεται μπροστά του, γιατί αυτή θα αναγνωρίζεται από την εφαρμογή. «Στα ταξίδια στο εξωτερικό, ιδιαίτερα σε ζώνες όπου ομιλούνται διάφορες γλώσσες, μερικές φορές είναι αρκετά δύσκολο για τους ανθρώπους να καταλάβουν ποια είναι η γλώσσα που πρέπει να μεταφραστεί. Στην καινούρια έκδοση της εφαρμογής, όμως, θα μπορείτε να επιλέξετε "Detect language" και η μετάφραση της Google θα αναγνωρίζει αυτόματα για το ποια γλώσσα πρόκειται και θα τη μεταφράζει» αναφέρει η Google στο blog της. 

 

Πηγή: La Repubblica